--> Лучанин розповів, як газопостачальники роблять гроші з повітря | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанин розповів, як газопостачальники роблять гроші з повітря

10
8
Лучанин розповів, як газопостачальники роблять гроші з повітря
Лучанин, член виконкому Луцької міськради Михайло Щур стверджує, що підприємство "Волиньгаз Збут" купує 1000 кубометрів газу, а продає його населенню як 1020 кубів.

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Щось таке прочитав сьогодні в новинах: "Директор підприємства «Волиньгаз Збут» Микола Тищук роз’яснив появу додаткової плати за газ в рахунках громадян", – йдеться в дописі.

"Газ при високій температурі розширяється, при низькій температурі стискається. Тому, щоб правильно його порахувати, він має бути в певних стандартних умовах. Приведення до стандартних умов – це коли газ при температурі 20 градусів і 760 мм ртутного стовпчика. Це є газ, приведений до стандартних умов. Він повинен обраховуватися в таких одиницях", – пояснює Микола Тищук.

"Все б нічого, але, якщо вірити Вікіпедії, то середня температура повітря в м. Луцьку становить 7,4 °С. Тобто, в середньому (якщо говоримо про наземні магістралі) протягом року газ заходить при температурі 7,4°С, але хтось придумав поняття "стандартних умов" і, лучанам вже той газ має поступити при темперетурі в 20 °С", – стверджує Михайло Щур.

"Звісно, його ніхто не підігріває і не охолоджує. Просто на основі якоїсь таблиці множать кубатуру спожитого газу на коефіцієнт. Мені вдалось віднайти ту таблицю коефіцієнтів. І, як я розумію, в середньому Волиньгаз Збут купляє газ при температурі 7,4 °С, а реалізовує той же газ, але вже помножений на коефіцієнт",– зазначається в дописі.

"До прикладу візьмемо жовтень місяц із умовою, що лічильник у споживача знаходиться на вулиці. За таких умов споживши 1000 м.куб газу лучани мають сплатити за 1020 кубів, або на 171 грн більше. Ось так шановні лучани та волиняни!", – пише Щур.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мішаня,давай,добий їх!Громада з тобою!
Відповісти
Іншими словами: газзбуту не маючи ніякого майна треба на чомусь заробити собі на зарплату.Ось вони і луплять з людей гроші .
Відповісти
А шоб вони повиздихали ті олігархи срані! Коли вони вже нажруться тих грошей?
Відповісти
І ще і бадяжать гарно,що й зразу не запалюється
Відповісти
Вони дурили,дурять і будуть дурити.То не платіть.В чому проблема.Зафіксував по факту,порахував і сплатив.
Відповісти
Звучить воно гарно, якщо не подумати: "Волиньгаз Збут купляє газ при температурі 7,4 °С" Так от, газ всі організації купують з газових сховищ, який закачаний туди літом, або ранньою осінню при нормальній температурі і платять по встановленій ціні, то у чому тут Щур бачить кримінал не зрозуміло! Ну а що бадяжать його - то вже інша історія і в цьому всі люди можуть пересвідчитись по кольору полум'я і якщо почистити котел. то там багато цікавого можна побачити! :)
Відповісти
Температурний режим,"бадяжать",закачка і викачка-це не проблема споживача.Він оплачує кінцеву вартість товару,як в будь-якому магазині.Все.Отримав умовно 100 куб.метрів-зафіксовано лічильником,заплатив за них по ціні на даний момент.За яку ціну купляє газзбут і волиньгаз,100% приватна компанія,даруйте,але це не до кінцевого споживача.НЕ ПЛАТІТЬ!Нехай подають до суду,якщо приймуть таку позовну заяву.
Відповісти
Хтось чув, що таке коректор газу? Кількість газу, що пройде, через лічильник, залежить від тиску і температури. Чим холодніший газ і більший тиск, тим більше його пройде. Коректор вираховує цей показник. Раніше його рахували вручну. У Луцьку ультразвукові лічильники з коректорами стоять на кількох десятках будинків (загальнобудинкові). А звичайні "Метрікси" і "Самгази" - це механічні лічильники і ніякої корекції не мають і пофігу, що стоять на вулиці. Хоча навіть якби стояли в добре опалюваному приміщенні лічильники з коректорами, газ по трубі йде холодний. В промисловості років з 15 використовують коректори. Хоча я недолюблюю Волиньгаз, але цей товариш не пи.дить. Просто, видно вирішили, паскуди, коефіцієнт в ручну дораховувати. А зимою, в дубак, може процентів 30 легко вийти в плюс. Кому цікаво погугліть"коефіцієнт корекції витрати газу". Ось така то уйня малята.
Відповісти
До Хм.Які загальнобудинкові лічильники?Процитуйте Закони України,або ПостановиКМ(ст.п.розділ)де це прописано.Вас ввели в оману і замість Вузлів Обліку Газу(які мають навіть змонтовані в будинках,де є всі побутові лічильники-після2011р.введені в експлуатацію)і продовжують тлумачити цей "маразм".Всі лічильники мають бути встановлені в споживача(будинок,квартира),в квартирах за рахунок надавача послуг до 2021р.Це Закон України і він діє.Я прийняв 100 куб. газу і оплатив по ціні на даний час.Все.Інше маніпуляції і облуда.Газ- це товар.Коректори і інші ваші домисли безпідставні на даний момент.Можливо це і зявиться,але поки що це не врегульовано законодавством.А Кодекс ГРМ-це внутрішній документ облгазів,хоча,там маса норм,які газзбути не виконують(почитайте).А повинні вже дотримуватись.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні