--> Колекція Луцького зоопарку поповнилася рідкісними птахами. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Колекція Луцького зоопарку поповнилася рідкісними птахами. ФОТО

0
4
Колекція Луцького зоопарку поповнилася рідкісними птахами. ФОТО
У Луцькому зоопарку з'явилися рідкісні птахи.

Нещодавно колекція поповнилася новими пернатими. Цього разу – чорними лелеками, що мають червонокнижну приписку зі статусом «рідкісний», – повідомляють на офіційній сторінці закладу у «Фейсбуці».

«Ці красені донедавна були столичними мешканцями. Жили у Київському зоопарку. Ще й не просто так, а як учасники програми розмноження, збереження та повернення у дику природу рідкісних та зникаючих видів тварин і птахів. Їм створили дуже комфортні умови, у яких вони успішно народжували потомство. А коли кількість особин дозволила нашим друзям подарувати пару птахів Луцьку, ми з безмежною вдячністю пристали на цю пропозицію і таким чином теж стали учасниками цієї програми», – йдеться в дописі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Переїзд до Луцька – то для цих тварин шанс на життя»: у зоопарк привезли нових мешканців

«Тож нині ці рідкісні і навдивовижу прекрасні пернаті – у нас. І ви маєте унікальну можливість побачити їх. Бо, на відміну від білого лелеки, цей вид намагається уникати людей, веде потаємний спосіб життя, тому його представників рідко можна підловити у живій природі. В Україні поширений птах переважно на Поліссі та в Карпатському регіоні. Чисельність досягає 400–450 пар, у тому числі у Волинській області – до 60 пар», – розповідають у звіринці.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні