--> У Луцьку з меморіалу вкрали плиту | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку з меморіалу вкрали плиту

3
-2
У Луцьку з меморіалу вкрали плиту
З луцького меморіалу "Вічна Слава" поцупили плиту з переліком загиблих при визволенні Луцька від нацистів.

Про це повідомляє газета "Волинь".

Плита з переліком прізвищ на літеру "П" зникла у ніч на 14 листопада.

Як зазначила речниця Головного управління Національної поліції Анна Павловська, заяви про зникнення плити в поліцію наразі не надходило.

Заступник начальника відділу благоустрою Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Любов Грабовська підтвердила, що комунальники наразі не проводять там ніяких робіт.

Окрім того Любов Грабовська розповіла, що в ту ж ніч невідомі розбили чотири склини на зупинці біля Луцького медичного коледжу.

Довідково:

Меморіал Вічної Слави — меморіальний комплекс у Луцьку, який увічнює пам'ять тих, хто загинув під час визволення Волині від нацистів. Комплекс має статус з пам'ятки історії та культури національного значення. Загальна площа — 7,5 гектара (з них 5 га зелених насаджень.

На території комплексу розташована братська могила воїнів Другої світової війни, де захороненні приблизно 1800 солдатів, загиблих під час визволення Луцька. Також там розташовані стіна скорботи; пам'ятний знак волинянам-солдатам останнього призову Другої світової війни; волинянам, які загинули в Афганістані; жертвам депортації українців з етнічних земель у Польщі; ліквідаторам аварії на ЧАЕС та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, волинським майданівцям та інші.

На "Меморіалі Вічної Слави" зокрема похований учасник Революції Гідності, який загинув під час розстрілу Майдану Василь Мойсей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб кретини плодились та множились, більше!..( Буде вам спокій!(
Відповісти
Комуністи забрали для приватного меморіалу
Відповісти
Така нація немає майбутнього! Вона не цінує свою історію!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні