Син волинської підприємиці написав про корупцію, бо «мамка тендер програла»

1
10
Син волинської підприємиці написав про корупцію, бо «мамка тендер програла»
На сайті «Громадське. Волинь» вийшов блог такого собі Євгена Сукача про корупцію любешівських чиновників.

У ньому автор звинувачує відділ освіти, молоді та спорту Любешівської районої державної адміністрації та управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради в тому, що під час проведення тендерів на закупівлю телевізорів для навчальних закладів перемогла фірма, яка запропонувала техніку китайського виробництва за, на його думку, завищеними цінами.

«Телевізор, що запропонувало ПП «Європа схід» – це Ergo 49cu6549, коштує в інтернеті близько 10 тис. гривень. Тобто для управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради та для відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районої державної адміністрації даною фірмою буде продано загалом 47 телевізорів з кріпленням на загальну суму 684 744 гривні, а ринкова ціна цих телевізорів 470 тисяч гривень + настінне кріплення», – пише автор.

Він безапеляційно заявляє: «У наших дітей було вкрадено як мінімум 214 744 гривні. Також прошу звернути увагу на те, що ціни на дану модель телевізора я знайшов просто в інтернеті і вона є роздрібною, а фірма їх закупляє оптом. Тому я думаю, що до майже 215 тис гривень можна ще сміливо додати від 25 до 35 тисяч гривень».

Дописувач прямо звинувачує чиновників у корупції й водночас зазначає: «В даному випадку я нікого не звинувачую і не намагаюсь заплямувати чиюсь репутацію».

У коментарі до цього допису експерт Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк запитав автора: «А ФОП Сукач Людмила Олексіївна, чия пропозиція була дорожча на 2 тис. за одиницю по Любешівській селищній раді, це мамка «розслідувача»?»

На що той відповів: «Да мамка. Це щось міняє?»

«Практично все. Особливо якщо подивитися документи», – стверджує Анатолій Матвіюк.

А в іншому коментарі він зазначив: «Мамка тендер програла? Один з учасників тендеру ФОП Сукач Людмила Олексіївна, чия пропозиція була дорожча на 2 тис. грн за одиницю. При цьому критерій вибору пропозицій – 100% ціна».

Після цього голова Любешівської об’єднаної територіальної громади Олег Кух на своїй сторінці у «Фейсбуці» заявив: «Закликаю не робити поспішних висновків щодо матеріалу, який викладено на сайті ВОЛИНЬ UAcom під назвою «Як у Любешові «відмивають» кошти, обкрадаючи школярів», та утриматись від необґрунтованих звинувачень».

Олег Кух стверджує: «Інформація, наведена в статті, є недостовірною, перекрученою та упередженою. У селищній раді вже готують роз’яснення з приводу даної публікації, яке буде доведене до широкого кола громадськості найближчим часом».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ergo - стовідсотковий шматок лайна. За купівлю такого сміття вже треба по шиї давати. А мама дописувача теж лайном торгує? Тоді їй і "пісатєлю" теж по шиї.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні