--> Волинський єпископ підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинський єпископ підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом

3
-6
Волинський єпископ підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом
У Києві собор Української православної церкви Московського патріархату вирішив не брати участі у створенні єдиної Української помісної церкви, бо вважає надання томосу «штучним» і нав’язаним ззовні.

Собор ієрархів відбувся у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі 13 листопада, пише «Район.in.ua».

Цьому передувало засідання Священного Синоду. Захід очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Участь у засіданні, в якості тимчасового члена, взяв також керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Синод – орган церковного управління, що складається з постійних і тимчасових членів і розглядає і приймає рішення щодо важливих подій і питань в житті Церкви в період між соборами єпископів. Має широкі повноваження.

Як повідомили на сайті Волинської єпархії в обід, під час Синоду «архіпастирі обговорили важливі та актуальні питання церковного життя в Україні». Увечері стало відомо, що це рішення про визнання незаконними дій Вселенського патріархату щодо надання автокефалії Українській церкві.

«Собор єпископів наголошує, що процес надання так званого Томосу про автокефалію є штучним, нав’язаним ззовні, не відображає внутрішньої церковної необхідності, не принесе реальної церковної єдності та поглибить розділення і посилить конфлікти серед народу України. За таких умов долучення єпископату, духовенства та мирян Української Православної Церкви до цих процесів вважаємо неможливим», — наголошується у постанові.

Собор УПЦ МП вважає, що такі дії призводять до глибокої церковної кризи як в Україні, так і в світовому Православ’ї, а через «втручання Константинополя у внутрішні справи української церкви» УПЦ Московського патріархату припиняє канонічне спілкування з Вселенським патріархатом.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ото всіх хто голосував посадити в "таварняк" і на кордон з пидоросією вивезти
Відповісти
Гнати того Нафталіна з пятої колони копняками. Чемодан, вокзал Расея
Відповісти
Несіть і далі свої мізерні кошти цим пройдисвітам,які ненавидять українську державність,а поклоняються вбивцям і окупантам.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні