--> У Луцьку зібрали три з половиною тонни батарейок та акумуляторів. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку зібрали три з половиною тонни батарейок та акумуляторів. ФОТО

0
10
У Луцьку зібрали три з половиною тонни батарейок та акумуляторів. ФОТО
У Луцьку вшосте передали на переробку відпрацьовані побутові хімічні джерела струму.

Збір відпрацьованих побутових батарейок проводять ще з 2013 року, інформує прес-служба міської ради.

За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища закупили та встановили біля ЦНАПу, житлово-комунального підприємства № 11, в загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах міста 72 металевих контейнери для таких відходів.

Протягом 2015-2016 років до акції долучились діти дошкільних міських дошкільних навчальних закладів, супермаркети мережа автозаправних станцій "WOG" та інші.

Загальна маса зібраних за останній рік відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 3,5 тонни, які 8 листопада цього року були успішно завантажені та доставлені у м. Львів на підприємство "Аргентум" для подальшої переробки.

Всього за 6 років зібрали та передали на переробку понад 11,5 тонн відпрацьованих батарейок.



"Якщо Ви небайдужі до того, який світ оточує Вас навколо і в якому довкіллі житимуть Ваші діти, пропонуємо: принести та викинути використані побутові батарейки та акумулятори мобільних телефонів у спеціальні контейнери встановлені у місті Луцьку. Потрапляючи на полігон твердих побутових відходів чи в інші місця вони під дією води та сонця розкладаються і забруднюють надзвичайно токсичними речовинами ґрунти, воду, повітря, весь навколишній простір", – пишуть на сайті міської ради.

"У конструкції батарейок використовуються матеріали, що завдають шкоди довкіллю: свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець та інші. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами 20 м2 або 1 м3 землі, 400 літрів води, знищити два дерева, двох кротів, їжака і тисячі дощових черв'яків – саме так оцінюється збиток природі, нанесений однією батарейкою", – зазначають у прес-службі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні