Перенесення Різдва: у Філарета пояснили свою позицію

6
7
Перенесення Різдва: у Філарета пояснили свою позицію
В Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Єдина помісна церква не розглядає питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Про це повідомив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

За його словами, поширення інформації про нібито впровадження у зв‘язку з наданням Томосу "нового стилю" - є інформаційною провокацією з московським корінням. Це є інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки та недовіру серед православних в Україні.

"Засоби масової російської пропаганди без наведення найменших доказів чи посилань подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина Помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря.

Цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар НЕ ПОРУШУЄТЬСЯ І НЕ РОЗГЛЯДАЄТЬСЯ у процесі об‘єднання та у зв‘язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і жодних приписів чи вимог щодо цього в Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ ст., не встановлювалося", - написав Зоря у Facebook.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В Україні Московського патріархату більше не існує.

Голова Інформаційного управління в Київській Патріархії нагадав, що торік законом України 25 грудня було визнане святковим днем, і всі, хто бажають святкувати цього дня згідно зі своїми переконаннями - мають можливість робити це і зараз, питання Томосу та автокефалії з цим ніяк не пов‘язане.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це геноцид фашиста петра порошенка над пенсіонерами!!! Даючий ганебно мізерні1500гр. пенсії на які неможливо оплачувати ком.послуги,лікування,придбати ліки і харчуватися Із знятими субсидіями голодаючо-вимираючим хворим пенсіонерам!!! жидяра ПЕТРО ПОРОШЕНКО = Х-У-Й-Л-О ла-ла-ла!!!!! Ката-фашиста Петра порошенка НА НАРИ!!!
Відповісти
поки грішні попи мовчять ---петро порошенко нищить голодом українських пенсіонерів .............Це геноцид фашиста петра порошенка над пенсіонерами!!! Даючий ганебно мізерні1500гр. пенсії на які неможливо оплачувати ком.послуги,лікування,придбати ліки і харчуватися Із знятими субсидіями голодаючо-вимираючим хворим пенсіонерам!!! жидяра ПЕТРО ПОРОШЕНКО = Х-У-Й-Л-О ла-ла-ла!!!!! Ката-фашиста Петра порошенка НА НАРИ!!!
Відповісти
а в чім винні голодаючо-вимираючі пенсіонери з ганебно оСУЧЯСНЕНИМИ ажж в 1500гр.пенсіями фашистом-крадієм кровавим президентом петром порошенком на які неможливо сплачувати ком. платежі ,оплачувати лікарям-розбійникам багатотисячне лікування в лікарнях і купувати наддорогущі ліки (без яких пенсіонери помирають немаючи за що купити), нормально повноцінно харчуватися бо фашист-кат пенсіонерів з подєльниками гройсманом-ревою познімали із всих НЕВИННИХ Пенсіонерів Субсидії по різних причинах (А ПРИЧІМ ТУТ ПЕНСІОНЕРИ? що через безробітних приписаних дітей які немають свого житла ПОРОШЕНІВСЬКА БАНДА КАРАЄ І УСПІШНО ЩОДНЯ ВБИВАЄ ПЕНСІОНЕРІВ ВКРАВШИ НАВІТЬ СУБСИДІЇ І НЕДАЮЧИ НОРМАЛЬНІ ПЕНСІЇ??? Чому повинні страждати невинні пенсіонери!!! вимираючим голодаючим без належного лікування адресно персонально Пенсіонерам незалежно від працюючих чи непрацюючих дітей за любих обставин необхідно надавати нормально-реально прожиткові пенсії або субсидії на прожиття і безкоштовні ліки, а порошенівська банда цього не робить і винищує ,як фашисти, всих пенсіонерів!!! ПЕТРО ПОРОШЕНКО Х-У-Й-Л-О ЛА-ЛА-ЛА!!! КАТА ПЕНСІОНЕРІВ ФАШИСТА ПЕТРА ПОРОШЕНКА НА НАРИ!!!
Відповісти
А що ще можна було очікувати від прокремлівських попів
Відповісти
іздвяно-Колядний цикл виник задовго до Риму та Константинополя. Нашим предкам він даний Богом десятки тисяч років тому!
Тому мова про якісь юліанські та григоріанські календарі - це суцільне єзуїтство та лукавство.
Прив'язка Різдва давніх українців - астрономічна! Крім того вона освячена Творцем і Правою!
То чи маємо право її ревізувати???
Про це стаття на - http://forum.maidan.org.ua/T-чи-може-25-грудня-вважатись-православним-різдвом
Відповісти
Варто глибше зазирнути в багатотисячолітнє минуле Предків!
Стаття про давні українські традиції, про Святвечір та Різдво, про сакральну обрядовість та предковічний православний Колядний цикл.
“КОЛЯДА: ЯК ЗУСТРІЧАЛИ ПРЕДКИ СВЯТВЕЧІР ТА РІЗДВО?” – https://uamodna.com/articles/kolyada-yak-zustrichaly-predky-svyatvechir-ta-rizdvo/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні