ТОП-5 «непотрібних» лучанам проектів

0
5
ТОП-5 «непотрібних» лучанам проектів
У Луцьку відбувалося голосування за проекти, найпопулярніші з яких отримають фінансування із бюджету.

На конкурс подалося 97 проектів. Загальна сума фінансування – 2,5 мільйона гривень, які розділять між авторами ідей із найбільшою кількістю голосів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На які проекти дадуть гроші з Громадського бюджету Луцька. СПИСОК

Серед проектів-переможців виявилося найбільше тих, які ініційовані навчальними закладами. Освітянам вдалося найкраще організувати збір підписів серед батьків та педагогів.

Тим не менше проекти шкіл стосувалися переважно матеріально-технічних і господарських питань: облаштування бігової доріжки, освітлення тротуарів, купівля шведських стінок і баскетбольних кілець тощо. Натомість ідеї, спрямовані на розвиток патріотизму, освіти і культури, залишились «першими з кінця».

СТІНА СВОБОДИ Лучанин Микола Жичук пропонував створити Стіну свободи на музеї жертв тоталітарних режимів в Старому місті. За прототип взята ідея Стіни Кохання, що розміщена в районі Монмартр в Парижі і притягує сотні тисяч туристів. На цій стіні фраза «Я тебе кохаю» написана 311 мовами світу. На луцькій Стіні свободи пропонували різними мовами світу написати слово «Свобода». Вартість проекту – 67 тисяч гривень.

«Свобода – одна з наріжних цінностей українського народу», – наголосив автор проекту. Проте отримав мінімальну підтримку – лише 14 голосів.

КНИГА ПРО З’ЇЗД МОНАРХІВ Драматург Віктор Гребенюк, який свого часу написав поему про найвизначнішу подію Луцька – прийом європейських монархів 1429 року, запропонував видати презентаційну книгу про цю подію.

«У 2019 році відзначатимем 590-ліття з’їзду монархів Європи в Луцьку, але презентаційної книги на цю тему нема. Тим часому різні роки місцеві автори видавали науково-популярні статті про цю подію, усе це можна видати під однією палітуркою до ювілею», – запропонував автор проекту, але здобув лише 19 голосів.

ВОЛИНСЬКИМ УЧНЯМ - ВОЛИНСЬКИХ АВТОРІВ Активістка "Союзу українок", викладачка Тамара Раєвич запропонувала видати Хрестоматію літератури рідного краю, аби волинські школярі мали змогу знайомитися із творами місцевих авторів.

"Часткова забезпеченість, або відсутність літератури волинських авторів у бібліотеках освітніх закладів (шкіл, середніх спеціальних професійних училищ, коледжів) ускладнює формування сприйняття цілісної картини літературного простору Волині та його особливостей", - переконана авторка проекту. Проте ідею хрестоматії підтримав лише 21 лучанин.

ВІРТУАЛЬНИЙ ДРЕВНІЙ ЛУЦЬК Марія Назарчук запропонувала створення віртуального древнього Луцька.

"Старовинне місто Луцьк має одну з найбагатших історико-культурних спадщин України, а Луцький верхній замок є одним з семи чудес нашої держави. Проте на відміну від інших міст і країн Центрально-Східної Європи дослідження історико-культурної спадщини міста за винятком окреми малочислених праць, практично не здійснюється. Не кажучи про застосуванян сучасних технологій тримірного моделювання об'єктів, які є популярними в Європі", - пише авторка.

Проте "за" віртуальну історію висловилося лише 22 мешканці.

"ОЦИФРОВАНА" БІБЛІОТЕКА Катерина Гримарович пропонувала створити у Луцьку медіатеку - мультимедійний центр, де на сучасних носіях буде зібрана важлива і корисна інформація.

"Наявність медіатеки в місті – ознака його сучасності. Паперова книжка – це не єдиний носій інформації сьогодення", - зауважила авторка. Підтримка проекту - 27 голосів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні