--> Науковці розповіли, чому водії люблять співати за кермом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Науковці розповіли, чому водії люблять співати за кермом

0
-3
Науковці розповіли, чому водії люблять співати за кермом
Багатьом водіям, а особливо новачкам, частенько хочеться за кермом співати або вести приємні бесіди.

Вчені з'ясували, що бажання співати може виникати підсвідомо, з метою отримати користь для психічного та фізіологічного здоров'я, - повідомляє Максимум.

Представники науки в області психології прийшли до висновку, що у водіїв під час співу за кермом поліпшується самопочуття і здоров'я. Прослуховування музики сприяє підвищенню антитіл в організмі, а отже, стан імунітету поліпшується.

Також співати в машині корисно для психіки. Вчені вважають, що таким способом можна поліпшити стан після депресії та стресу. Якщо співати разом з пасажиром, то відбудеться поліпшення соціального зв'язку. Прислухаючись до мелодії, люди відволікаються від неприємних думок і перемикаються на позитив.

Під час співу в авто підвищується кількість гормону радості, як при обіймах з коханою людиною. На думку психолога, приємна музика сприяє виробленню окситоцину. Його ще називають гормоном любові. Цей хімічний компонент викликає почуття розслаблення і умиротворення. Також відбувається вироблення серотоніну, який знижує відчуття тривожності.

Як відомо, глибокі вдихи сприяють зняттю стресу. Під час співу вони стають глибшими у порівнянні зі звичайним діалогом, в результаті чого зменшується емоційне напруження через стрес.

Спів за кермом не тільки покращує психологічне та фізіологічне здоров'я, але і допомагає не заснути водію під час тривалої поїздки і приємно провести час. Однак не треба втрачати концентрацію під час співу за кермом, і обов'язково дотримуватися правил дорожнього руху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні