--> До Землі мчить «комета смерті» в формі черепа | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До Землі мчить «комета смерті» в формі черепа

1
1
До Землі мчить «комета смерті» в формі черепа
Гігантський астероїд 2015 TB145 наблизиться до Землі в неділю, 11 листопада. Через форму, що нагадує людський череп, вчені прозвали його «кометою смерті».

Про її наближення астрономам стало відомо завдяки великим радіолокаційним телескопам, як в обсерваторії Аресібо в Пуерто-Ріко, - пише Обозреватель із посиланням на портал Space.com.

«2015 TB145 був виявлений в 2015 році. Космічний камінь обсягом 2050 футів (625 метрів), на думку дослідників, є мертвою кометою. Для завершення одного кола навколо Сонця у нього йде три роки», – пояснили астрономи.

Варто зазначити, що вперше «комету смерті» помітили в день Геллоуїна. Вона пролетіла на відстані 486 000 км від Землі. Згідно з даними NASA, наступний політ астероїда в бік Землі не буде таким близьким і пройде на відстані 38 млн кілометрів, що дорівнює чверті відстані від нашої планети до Сонця.

Про наближення «комети смерті» стало відомо ще у вересні 2018. За словами вченого Томаса Мюллера з Інституту Макса-Планка, наступного разу астероїд підлетить до нашої планети тільки в 2088 році.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наступний політ астероїда на відстані 38 млн.км від землі - це дуже небезпечно. Може зачепити нас і тоді... Почекаємо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні