Як пранкери чиновника до роботи заганяли. ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ

0
-3
Як пранкери чиновника до роботи заганяли. ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ
Перші пранкери на Волині були в Горохові.

У 1992 році один старший лікар – активний учасник рухівських мітингів – завдяки кільком активісткам, які виступали проти присутності у владі старих компартійних кадрів, потрапив у крісло заступника голови райдержадміністрації з гуманітарних питань.

Спочатку активно взявся за роботу: їздив по школах, клубах, ФАПах, проблеми вивчав. А пізніше, коли зрозумів, що проблем не вирішити, з кабінету старався не виходити.

Потягнуло його на творчість. Понаписував віршиків з 50, вирішив, що він уже геніальний. Заніс у районну газету – попросив надрукувати.

Редактор бачив, що то – низькопробне римування, але нічого не сказав. Від заступника залежала сума дотації газеті з районного бюджету.

І з номера в номер читачі районки могли читати ці опуси. Відверто підсміювалися, але сказати в очі, що це графоманія, не наважувались.

Сидів він в кутовому кабінеті на другому поверсі «білого дому» спиною до вікна. Хлопці, які працювали на четвертому поверсі сусіднього адмінбудинку, стали помічати, що після обіду голова заступника керівника району чимраз нижче опускається над столом. Він засинав.

У такі моменти хтось набирав телефон чиновника (а в нього був прямий – без з’єднання через приймальню), і всі гуртом спостерігали.

Щойно піде гудок, голова стрепенеться, покрутиться вправо-вліво, а рука потягнеться до слухавки.

– Альо!

– Пі-пі-пі-пі… – хлопці падали зо сміху.

Через півгодини – те саме, ще через півгодини – знову.

За рік влада помінялася, і новоспечений український чиновник вийшов на пенсію.

Поетом не став.

Святослав ЛЕСЮК

Довідково. Пранкер – телефонний хуліган. Телефонує (зазвичай анонімно) до своїх «жертв», провокує і жартує, аби викликати в них бурхливу реакцію-відповідь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні