В Україні знову подорожчають цигарки

3
-6
В Україні знову подорожчають цигарки
Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект з поправками до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів про підвищення акцизного податку на тютюнові вироби та низки інших акцизів.

За законопроект №9260 проголосували 233 народних депутата при мінімально необхідних 226, – пише НВ Бізнес.

Так, пропонується збільшити низку акцизних ставок на тютюнові вироби на 9%. Екологічний податок також планують збільшити і розстрочити його на п’ять років.

Крім цього, законопроект стосується посилення заходів контролю над оборотом палива і спирту.

Згідно з пояснювальною запискою, пропонується встановити нульову ставку акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.

Законопроектом планують встановити, що норми про зміни в адмініструванні акцизного податку повного і спирту набувають чинності з 1 липня 2019 року, а відповідальність за порушення зазначених норм – з 1 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада ухвалила закон про збільшення тютюнового акцизу в 4,5 рази до 2025 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зробіть європейські ціни на цигарки і алкголь, голоду не буде і черг на кордоні, але братва криминальна Луценка втратить бабло
Відповісти
Алкоголь - 70% підробка, сигарети теж не пасуть задніх - допіднімаються! Думають за цей рахунок грошенят збити бо мізків не вистачає по іншому бюджет поповнювати, тільки податками і поборами?! То навіщо така влада???
Відповісти
Будем російські і білоруські палити,дибільна майданута влада,уроди якщо і піднімати акцизні ставки ,то і зарплати треба також піднімати,нема просто слів,за чотири роки так Краіну опустити
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні