12 листопада в Польщі призначили вихідним днем

0
4
12 листопада в Польщі призначили вихідним днем
100-річчя відновлення незалежності Польщі поляки святкуватимуть протягом двох днів - 11 і 12 листопада.

Президент Польщі підписав закон про встановлення 12 листопада 2018 року Національним святом та вихідним днем з нагоди 100-річчя відновлення незалежності Польщі, - передає Польське радіо.

Про це у середу, 7 листопада, поінформував речник президента Польщі Блажей Спихальський. Нові положення вже опубліковані в офіційному виданні законів. Це означає, що зміни набудуть чинності від четверга, 8 листопада.

Раніше у середу Сейм Польщі підтримав три запропоновані Сенатом поправки до цього закону, що, зокрема, встановлюють 12 листопада «Національним святом з нагоди 100-річчя відновлення незалежності Республіки Польща».

Згідно із найважливішою зі змін, цьогоріч 12 листопада буде вихідним днем. Також у найближчий понеділок будуть чинними правила про обмеження торгівлі у крамницях, гуртівнях та торговельних центрах у свята і деякі неділі.

Однак, 12 листопада будуть працювати державні лікарні, амбулаторії та аптеки.

Нагадаємо, законопроект про Національне свято 12 листопада запропонувала керівна партія Право і справедливість. Йдеться про те, аби поляки могли святкувати 100-річчя відновлення незалежності триваліше на один день.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні