«Дід Мазай і зайці»: на Волині живе 85-річний «снайпер»

0
4
«Дід Мазай і зайці»: на Волині живе 85-річний «снайпер»
У 85 років дід Володя — ще з рушницею за плечима. Стаж найстарішого мисливця Ратнівщини — ​понад півстоліття.

За цей час чоловік мав п’ять рушниць, а страви з дичини на його столі нікого не дивують. І скільки вполював — ​порахувати не може, пише газета "Волинь".

Володимир Захарчук із Ратного торік став почесним членом Українського товариства мисливців та рибалок. До речі, він єдиний у районі, хто має таке звання та у свої 85 літ під час сезону полювання не просто ходить на лови, а й користується заслуженим авторитетом серед мисливців, які називають дідуся "Снайпером".

"Якби мені хтось сказав, що десь лежить заєць — ​забери, нізащо не пішов би. А ось закинути рушницю за плечі, пройтися лісами та вполювати вуханя чи лисицю — ​ото вже моє. І не заради м’яса — ​то бажання душі. Це добре розуміє тільки мисливець. Коли хтось дивується, що я в такі літа зайшов у якусь далеку місцину, здолавши декілька кілометрів, відповідь у мене одна: "Хіба то я зайшов? Рушниця завела!" — ​розповідає про своє хобі чоловік.

Дідусь не пропускає жодного сезону полювання. Вдома залишається хіба на великі свята. Дружина до такого захоплення чоловіка вже звикала, хоча раніше і не хоітла відпускати на дводенні походи за здобиччю.

Як не дивно, але у сім'ї Захарчуків споживати м’ясо з диких тварин не дуже люблять, а ось пригостити когось — ​то з великим задоволенням.

На ловах чоловік і відпочиває, і сил набирається.

"Тепер уже менше "намотую" кілометрів на полюванні, аніж раніше. Але, находившись, оздоровлююсь, солі "проганяю" і бадьорішим стаю", - зізнається мисливець.

Найбільший трофей дідуся - ​роги лося, які знайшов, збираючи гриби. Під час відкриття минулого сезону вполював два лиси, ​зайця, а ось нині­шнього у лиса "промазав" і жартома сам себе порівнює з персонажем казки Миколи Некрасова "Дід Мазай і зайці".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні