Україна планує модернізувати пункт пропуску «Устилуг» за власні гроші

0
3
Україна планує модернізувати пункт пропуску «Устилуг» за власні гроші
Гроші, у сумі 1,5 мільйона євро, які надав Євросоюз для реконструкції міжнародних пунктів пропуску на Західному кордоні України, доведеться повернути.

Про це повідомила речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Устилуг» розпочали ще в 2013 році. Втім, через ряд причин проект постійно корегувався.

«В нас були останні розрахунки станом на 2016 рік. Тоді після цінових скачків його вартість була 215 мільйонів гривень. Зараз проект корегується в межах актуальних цін, які би можна було виносити на «Прозоро». Все впирається у виділення грошей. Якщо у наступному бюджетному році будуть виділені гроші, то за рік пункт пропуску можна модернізувати», - зазначила Валентина Черниш.

При цьому додала, що 1,5 мільйона євро, виділені Євросоюзом як завдаток у рамках програми добросусідства, Україні доведеться повернути як неосвоєні. Загалом на реконструкцію пункту пропуску "Устилуг" Європа мала виділити 5,5 мільйонів євро.

Читайте більше у журналістському розслідуванні «Єврокотлован. Куди зникли півтора мільйона євро на ремонт митного пункту «Устилуг».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні