--> На Волині медики врятували чоловіка-сердечника | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині медики врятували чоловіка-сердечника

0
-5
На Волині медики врятували чоловіка-сердечника
На Волині чоловіка з гострим інфарктом міокарду врятували дорогою до лікарні.

Про це повідомляють у Волинському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До центральної оперативної диспетчерської о 18.47 надійшов виклик із одного з районних центрів області в якому 49-річний чоловік скаржився на гострий біль за грудиною. За десять хвилин бригада ЕМД прибула на місце виклику.

Провівши об’єктивний огляд пацієнта та ЕКГ-дослідження медики встановили діагноз: «Гострий інфаркт міокарду з елевацією сегмента ST».

Фельдшерська бригада на місці виклику надала пацієнту необхідну медичну допомогу та розпочала його транспортування до реперфузійного центру.

«В зв’язку з тим, що відстань до Луцької міської клінічної лікарні, де знаходиться реперфузійний центр, складала понад 122 км. - хворому було запропоновано ввести лікарський препарат «Металізе», який розчиняє причину інфаркту міокарду – тромб у коронарній артерії. Аби не втратити дорогоцінний час, назустріч фельдшерській бригаді ЕМД виїхала лікарська бригада Ковельського відділення ЕМД.
О 20.40 бригади ЕМД зустрілися в районі с.Годовичі, і в кареті швидкої успішно провели тромболізис. За кілька хвилин після маніпуляції транспортування було продовжено», - повідомили медики.

О 22.10 пацієнта госпіталізували у реперфузійний центр де о 23.00 провели коронографію і стентування - процедуру механічного усунення перешкоди (тромбу і атеросклеротичної бляшки) в судині з допомогою каркаса (стента), метою якої є відновлення кровопостачання серця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні