Відомо, чим можна заразитися в громадському туалеті

0
3
Відомо, чим можна заразитися в громадському туалеті
Чи можна підчепити мікроби від стульчака в громадському туалеті? Відповідь на це питання дали вчені з Великобританії.

Професор Університету Лейчестера Прімроуз Фрістоун провела багато років за вивченням стільця людини. Вона розповіла, наскільки велика небезпека зараження при відвідуванні громадських туалетів,- передає МедікФорум.

Більшість з нас переносить приблизно по кілограму бактерій. Більша їх частина міститься саме в кишечнику, де крім бактерій також проживають грибки, цвіль, віруси, а часом, і паразити.

Дослідження показують, що мікроби з кишечника заповнюють стілець приблизно на 25-50%. У стільці людини величезна різноманітність патогенів, які можуть передаватися між людьми. Серед них бактерії Campylobacter, Enterococcus, Escherichia coli, Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Streptococcus та Yersinia, а також норовіруси, ротавіруси, гепатити А та Е.

Але все-таки ймовірність заразитися якою-небудь небезпечною інфекцією від стільчика в туалеті дуже низька, так як більшість кишкових хвороб вимагає передачі з рук в рот. А значить, мова йде про бактеріальне зараження рук, їжі і поверхонь.

Шкіра людини також покрита шаром бактерій і грибків, який є високоефективним захисним полем. Нас оберігає імунна система, що забезпечує надійний захист від брудних патогенів. Тому немає ніякої потреби носити стульчак з собою або боятися присідати на таке сидіння.

Захисні системи людського організму дозволяють нам зустрічати виклики, які кидає відвідування громадських туалетів. Також, оскільки такі зараження все-таки можливо, в більшості подібних місць проводиться регулярна протибактеріальна чистка.

Але якщо ви все-таки боїтеся чогось подібного, можна брати з собою спеціальні антисептичні серветки і протирати ними стульчак перед тим, як його використовувати. Не забувайте також ретельно мити руки після використання туалету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні