«Вважаю себе професійним чиновником», – новий голова Луцької РДА про своє головне завдання. ВІДЕО

0
1
«Вважаю себе професійним чиновником», – новий голова Луцької РДА про своє головне завдання. ВІДЕО
Новопризначений голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев розповів про те, як працюватиме на новій посаді, що вважає головним завданням на найближчий час, поділився бачення співпраці з районною радою і місцевими ОТГ.

Про це йдеться в сюжеті «12 каналу». У ньому Тарас Яковлев, зокрема, зазначив, що насамперед ставить собі завдання – продовжувати ту політику, яка проводиться державою в плані реформи децентралізації.

«На сьогодні Луцький район, як і вся Волинська область, є одним із лідерів в імплементації цієї реформи, – каже посадовець. – Дуже багато створено громад і в Луцькому районі, і у Волинській області».

Голова РДА вважає своїм обов’язком завершити цей процес, «спробувати зробити так, аби ці громади були самодостатніми. Щоб там були збалансовані видатки і доходи, і щоб вони могли нормально розвиватися».

На запитання, чи не виникатиме розбіжностей між адміністрацією, районною радою і новоствореними ОТГ, як це було за його попередника, Тарас Яковлев відповідає: «Будь-яка об’єднана громада – і голова ОТГ, і депутати – зорієнтовані на розвиток своєї громади. Точно такі ж завдання і в адміністрацій. І які можуть бути розбіжності? Є робочі питання, які потрібно обговорювати і спільно вирішувати».

«Великих розбіжностей, я думаю, у нас не буде», – каже голова райдержадміністрації.

Він зазначає, що є прихильником такої концепції, коли при зміні перших осіб професіоналів міняти не потрібно. Цього дотримувався в роботі покійний мер Луцька Микола Романюк, з яким Яковлев тривалий час працював і вважає своїм учителем.

Нагадаємо, Тарас Яковлев був першим заступником Луцького міського голови, а коли Микола Романюк помер і в Луцькій міській раді почалася боротьба за владу, сам пішов із посади, не бажаючи брати участі в політичних розбірках.

Він стверджує, що з його призначенням на посаду голови райдержадміністрації для основної частини працівників Луцької РДА нічого не зміниться. «Якщо людина з роботою справляється, то вона повинна працювати, незалежно від того, чи я сьогодні працюю, чи я завтра звільнюся з цієї посади», – каже Тарас Яковлев.

Посадовець розповів, що знає специфіку району, тому що працював з ним протягом багатьох років. «І в питаннях хороших, і в питаннях конкурентних, – уточнює посадовець. – І це нормально між громадами, це конкуруючі, господарюючі суб’єкти, які конкурують за податки, за інвесторів».

Вся родина Тараса Яковлева – з Луцького району. Тому він добре знає цю територію.

«І я дуже багато часу там свого провів – і в дитинстві, і в зрілому віці, – говорить голова РДА. – Ну і все ж таки місто Луцьк найближче територіально до Луцького району. А я себе вважаю професійним чиновником, який вже понад 10 років працює в органах державної влади, і завдання абсолютно розумію».

На його переконання, для професійного чиновника, в принципі, великої різниці немає – чи це місто Луцьк, чи це Луцький район, чи це якийсь інший район. «Робота і завдання приблизно однакові», – підсумовує Тарас Яковлев.

Більше – у сюжеті.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні