Коли пісня пробиває, як куля: у Луцьку завершився фестиваль «Оберіг». ФОТОРЕПОРТАЖ

0
13
Коли пісня пробиває, як куля: у Луцьку завершився фестиваль «Оберіг». ФОТОРЕПОРТАЖ
У Палаці культури Луцька в суботу, 3 листопада, з чутливими композиціями про кохання, війну та історію відбувся гала-концерт Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг-2018».

Переможців творчих змагань обрали на триденному конкурсі у номінаціях «авторська пісня» та «співана поезія» у місті Луцьку. Впродовж конкурсних днів відбувалися виїзні концерти у Володимирі-Волинському та Ковелі.

Відкривав гала-концерт української пісні гурт «Кулі», відомий проникливими композиціями про війну та добу Революції гідності. Дует Максима Перев’язка та Зиновія Медюха присвятив пісню «Слава Україні» усім, хто боронить рідну землю.

Три призових місця розділили десять лауреатів із Волинської, Львівської, Хмельницької, Тернопільської, Черкаської та Івано-Франківської областей. Серед них – луцький гурт «Пророк», який посів 3 місце, та ковельський волонтер Микола Більшевич, який був відзначений 2 місцем.

Гран-прі виборов гурт «Міміка» із міста Слов’янськ Донецької області. Колектив не вперше бере участь у цьому конкурсі. Ще перед фестивалем соліст гурту Олександр Скотнік зізнавався, що на перемогу не розраховує, а просто приїхав у гості.

Доєдналися до милозвучного українського слова запрошені гості: заслужені артистки України сестри Галя і Леся Тельнюк, фронтмент гурту «Нумер 482» Віталій Кириченко, заслужений артист України, лірник Тарас Силенко, композитор Віктор Погуляй та інші.

Зібрані кошти підуть на потреби 14-ї окремої механізованої бригади, що дислокується у Володимирі-Волинському і зараз перебуває в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС).

Текст і фото – Олена ЯКОБЧУК


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні