На Волині відкрили дванадцятий ресурсно-інклюзивний центр

0
0
На Волині відкрили дванадцятий ресурсно-інклюзивний центр
Новий «Інклюзивно-ресурсний центр» (ІРЦ )відкрили у Любешові. Це вже дванадцятий на Волині подібний заклад.

Урочисте відкриття відбулося в четвер, 1 листопада 2018 року, повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації. Проект ІРЦ втілений в життя в рамках реформи інклюзивної освіти, яку реалізовує Благодійний Фонд Президента України Петра Порошенка у співпраці з Міністерством освіти та науки.

На відкритті були присутні голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко, заступник голови ОДА Світлана Мишковець, начальник обласного управління освіти Людмила Плахотна, голова Любешівської районної державної адміністрації Сергій Фесик, голова Любешівської районної ради Петро Нагорний, голова Любешівської об’єднаної територіальної громади Олег Кух, дітки та їхні батьки.

«Діти, які відчувають турботу, підтримку з збоку держави, батьків, педагогів – зовсім по іншому дивляться на світ. Адже такі особливі дітки мають право на щасливе дитинство, нормальний розвиток, бути в центрі нашого суспільства» - зазначив на відкритті Олександр Савченко.

Директорка центру Тетяна Жилко розповіла, що у закладі працюватиме восьмеро спеціалістів. Наразі вже призначено директора, практичного психолога та вчителя-дефектолога. Центр обладнаний сучасними меблями та реабілітаційним обладнанням, ігровими матеріалами й комп’ютерною технікою. В ІРЦ проводитимуть індивідуальні та групові заняття для дітей з особливими освітніми потребами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні