США відправляють понад 5 тисяч військових на кордон з Мексикою

0
3
США відправляють понад 5 тисяч військових на кордон з Мексикою
Пентагон підтвердив плани відправити на кордон з Мексикою 5200 військовослужбовців.

Це сталося на тлі інформації про те, що до американського кордону рухаються вже два каравани мігрантів - з Гондурасу та Сальвадора, - повідомляє ВВС Україна.

"До кінця цього тижня ми розгорнемо понад 5200 солдатів на південно-західному кордоні. Це тільки початок операції, ми продовжимо змінювати кількість військовослужбовців", - заявив командувач північного командування збройних сил США Терренс О'Шонессі.

За словами генерала, в рамках операції "Вірний патріот" військовослужбовці вирушать до Техасу, Аризони та Каліфорнії. У прикордонних районах вже розміщені понад дві тисячі військовослужбовців Національної гвардії США.

Президент США Дональд Трамп раніше заявив, що американські військові готові зустріти "поганих хлопців", які направляються в країну в складі каравану мігрантів.

А держсекретар Майк Помпео пообіцяв, що караван, що йде через територію Мексики, за жодних обставин не перетне кордон із США.

Наразі мігранти знаходяться на відстані приблизно 1500 км від кордону з США. Вони не приховують, що прямують в США, і заявляють, що втікають від банд злочинців та бідності.

Дональд Трамп ще до обрання президентом виступав проти нелегальної міграції, а зайнявши свій пост, почав заходи щодо обмеження міграції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні