Опалювальний сезон для третини лучан – під загрозою зриву. ВІДЕО

2
-5
Опалювальний сезон для третини лучан – під загрозою зриву. ВІДЕО
Комунальному підприємству "Луцьтепло" залишилося декілька днів, аби заплатити за оренду котельні на Карбишева, яка опалює два мікрорайони обласного центру - 33-й і 40-й.

Мова йде про чотиримісячний борг - три мільйони 400 тисяч гривень, йдеться у сюжеті "12 каналу".

Орендодавець - підприємство "Тепло-Енерго-Центр" - щомісяця надсилає листи і до комунального підприємства "Луцьктепло", і до його поручителя, міської ради. Перший заступник Луцького міського голови вважає, що гроші на оренду і борги були закладені у попередньому тарифі на опалення, ухваленому торік у грудні.

"Тариф був економічно-обгрунтований, прорахований для того, аби "Луцьктепло" могло виконувати свої зобов"язання, зокрема, і по оренді ,і по всьому. Ті рухи, які були по оренді, якщо я не помиляюсь, там 3 мільйони 400 тисяч гривень, Заборгованість є. Це є власне заборгованість дійсно "Луцьктепла". Ми є тільки гарантами", - розповідає перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Директорка "Луцьктепла" вражена, що представник міськради відмовляється від попередніх із нею домовленостей.

"Я ще скажу одну цифру, якщо ви вже так. За те, що ми тариф переглядали з серпня по грудень з незрозумілих мені причин, ми втратили 30 мільйонів. Знову ж скажіть: де в нашому тарифі є ресурси для погашення ? Чому ви не передбачали? Кажуть, що всі наші проблеми, це те, що в нас передбачено в тарифі", - зазначає директорка ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна.

Два тижні тому представник орендаря котельні на Карбишева, компанії "Тепло-Енерго-Центр", наголошував: якщо борг не погасять - договір оренди не пролонгують. Його дія закінчується 4 січня 2019-го.

"Жодних дій стосовно "Луцьктепла" Луцька міська рада, як поручитель, не здійснює, абсолютно. Більше того, вона ігнорує вимоги, які передбачені в договорі поруки. Вона повинна була б на протязі якогось там періоду, я точно не пам'ятаю, мала б здійснювати оплату. Якщо в "Луцьктепло" не має такої змоги", - стверджує директор ТОВ "Тепло-Енерго-Центр" Богдан Денисюк.

У товаристві "Тепло-Енерго-Центр" кажуть, що готові сісти за стіл перемовин. Але лише після того, як чи тепловики, чи міська рада погасять заборгованість. Проте, будуть вимагати додаткових умов договору, які б посилили відповідальність орендаря. А поки опалювальний сезон для третини лучан - під загрозою зриву.
Теги: тепло, луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
малютіна роскажи про відкат, який ти брала за те щоб проштовхнути "економічно обгрунтований" договір оренди.
Відповісти
Це повний маразм.Посадовці "прихватизували"державне майно(Опуплікуйте тендерні і інші документи відповідно до законодавства)і тепер шантажують споживачів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні