--> У Луцьку на виборах платили по 2 тисячі за голос | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку на виборах платили по 2 тисячі за голос

1
6
У Луцьку на виборах платили по 2 тисячі за голос
На місцевих виборах 2015 року в Луцьку платили по 2 тисячі гривень за один голос. Про це інтернет-виданню «Волинь24» розповів народний депутат України Олег Березюк.

Український політик, керівник фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк заявив, що на виборах у Луцьку міську раду в 2015 році платили по 2 тисячі гривень за один голос. Причому підкуп виборців відбувався задля проходження в міськраду депутатів.

«Ваш покійний мер Микола Романюк мав такий великий запас міцності, що перемогти його було нереально. А ось для перемоги окремих осіб на виборах депутатів підкуп виборців мав місце».

Олег Березюк розкрив механізм, за яким це відбувалося. За його словами, купівлю голосів здійснювали не на виборчих дільницях, а в оселях городян.

«Приходили нібито з опитуванням, чи візьмете участь у виборах. Тих, хто казав, що на вибори не піде, бо ніколи не ходив, чи не бачить смислу брати в них участь, фіксували, а потім пропонували гроші. Це для кандидатів був додатковий ресурс», – каже політик.

За його словами, сума підкупу в Луцьку сягала 2 тисяч гривень.

«Луцьк – дуже дороге місто. Тут за один голос платили по 2 тисячі гривень. Коли в середньому в Україні голос коштував 800-900 гривень. А «найдешевшим» став Кривий Ріг. Там на підкуп одного виборця витрачали «тільки» по 300 гривень», – зазначив Олег Березюк.

Яка політична сила чи які кандидати в депутати витрачали гроші на купівлю голосів, нардеп не уточнив.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
, а потім стогнуть що погано! А зарац ці СТОНУЧІ ще й субсидії вимагають!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні