«Навіть багаті їздять на метро», - українка розповіла, як живуть європейці

1
0
«Навіть багаті їздять на метро», - українка розповіла, як живуть європейці
Українка Наталія Юсупова розповіла, як живуть британці.

Розповім Вам про британців, я там не живу, але там живе мій син, вже 9 років, - йдеться на prefiks.win.

Британія має 5 економіку в світі, при цьому у британців прийнято економити. Вони багаті, тому що вважають кожен фунт! Це у нас прийнято мити посуд по сто разів на день або включити воду і дивитися ТБ, там так не зробить навіть найбагатший.

Спочатку син жив далеко на Півночі, в глибинці. Коли ми приїхали, я була в шоці. Будинки малюсінькі, темні, старенькі. У будинках холодно завжди, тому що вони економлять і ходять тепло одягнені. При цьому мають машини, часто харчуються в ресторанах і подорожують. Одягаються дуже скромно. Потім син переїхав на Південь, маленьке містечко на березі Ла-Маншу.

Приїхала до нього в гості, зняла найкращий готель. Приходжу, підлога скрипить, кімната метрів 10, холодно і тонка цівка води в крані. В основному будинку 2-3 поверху, де є квартири. Все дуже скромно, у нас би сказали, злидні! Син жив там 2 роки і сказав, що добре вчиться можна тільки в таких умовах. Зараз син вчиться в Лондоні, 3 курс універу. Лондон, один з найдорожчих міст світу. Так ось, шикують в ньому тільки вихідці зі Східної Європи і жителі Арабських країн.

У Британії немає такої монополії як в Україні, там більше 150 компаній, кожен може вибрати у кого купувати «тепло», світло, воду і т д. У старих будинках ще є батареї, але вони завжди в основному напівхолодні. Так, температура не падає нижче -5, але в квартирах реально прохолодно. А у нас топлять так, що вікна можна відкривати. У сучасних будинках немає батарей, підігрів підлоги дешевше. Мій син живе за британським менталітетом, він і батареї вимикає і підлогу не включає, купив маленький обігрівач і користується ним. Я раніше обурювалася, але вже звикла і мало того, сама навчилася економити.

Син каже, в Україні люди купують продуктів більше, ніж англійці. Я помітила, що в супермаркеті немає людей з повними візками. В Україні скуповують все! Саша каже, що з ранку сміттяр вивозить набагато менше відходів, ніж у нас. Беруть продукти на 1-2 дня, рівно стільки, скільки можуть з’їсти. Відносно авто, пробки є вранці і ввечері, набагато менше, ніж у нас. Все тому, що за кожну машину треба платити великий податок. Навіть багаті їздять на метро. У Лондоні не побачиш стільки дорогих машин, як в Києві. Дорогі речі британці купують в основному на розпродажах. Повсякденно носять малобюджетні марки.

Я часто чула від нашого люду «Так, вони такі жадібні!» Угу, зате живуть стабільно в достатку, подорожують по світу, вчать дітей в престижних вузах, отримують гідну освіту, мають якісне харчування і медицину. Їх не цікавлять сумки з крокодила, модні тел і соболині шуби, люди живуть іншими пріоритетами. Помітила, що в Британії дуже багато книгарень і завжди повно народу. Новинки відлітають з полиць, а у нас ??? Для себе я давно зробила висновок, стидно- красти і обманювати, а жити економно, це норма для будь-якої людини!
Теги: життя, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реклама нищебродства!(
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні