«Це посміховисько!» – ветеран війни про святкування річниці визволення Луцька. ФОТО

7
1
«Це посміховисько!» – ветеран війни про святкування річниці визволення Луцька. ФОТО
Лучани вшанували пам`ять визволителів міста і поклали квіти до пам`ятника пораненому солдату, що біля меморіалу «Вічна Слава».

Урочистості відбулися у п'ятницю, 26 жовтня, з нагоди відзначення 74-річниці визволення Луцька від нацистських загарбників.

Ветеран Другої світової війни, полковник у відставці Михайло Єрлін пригадав той час, коли ще був 17-річним хлопцем, якого відправили на війну.

«Пригадую, приїхав ешелон в Красноярськ і всіх повезли на Ковель в Голоби. Ніхто і не знав, куди нас везуть, далеко чи близько. 27 липня 1944 року ми прибули в Голоби. За ніч пішки дійшли до тилу, там воювали 12 днів. Бої були страшні: з 40 людей нас залишилось 18», – пригадує визволитель.

Михайло Тимофійович із сумом поділився, що розчарований сьогоднішньою річницею: «Цей мітинг - це посміховисько! Святкуємо визволення міста, а людей немає. В наш час приводили школярів і студентів. Це страшно».

Цьогорічна річниця зібрала небагато молоді. Кілька свідомих студентів Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури прийшли вшанувати героїв міста.

«Ми віддаємо честь і шану тим, хто відстояв наше місто і зберіг для нас мир», - поділився студент Юрій Бондарук.

Річниця відбулася без молитов та вітальних слів обласної та місцевої рад.

На вшануванні були представники влади та громадськості міста.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...дійшли до тилу??? на передову так і не попали??? - досить дурити людей "переможці". пора їхати пахати на ПЕРЕМОЖЕНИХ!!!
Відповісти
Проте до собачки Біма (чи як його) в Ківерцях, представники Луцької МР товпою ходили, або ж з завязаними очима (правда симовлічно ж - зрцчно нічого їм не бачити) містом клоунаду влаштувати - це запросто, а тих хто їм це місто визволив і зберіг - забули, на цьому ж не пропіаришся. От така реальність сьогоднішніх керманичів (чи вірніше "кармановичів") м. Луцька.
Відповісти
Докотились... Що й казати, у цієї країни немає майбутнього! :(
Відповісти
один окупант змінив іншого окупанта. Луцьк був звільнений 1991 році.
Відповісти
ключові слова приводили.. приводили як зеків примусово...а ветеран цей з красноярска чомусь не іде додом.. там і зараз примусово збирають людей.
Відповісти
Люди да схаменіться вже нарешті 70 років пройшло а ви далі живете тим победобесієм, що там святкувати, смерті людей яких кідали в мясорубку війни не дивлячись нінащо. Дайте вже спокій хочаб їхнім душам, прийдіть, помяніть, положіть квіти, навіщо з цього робити цирк.
Відповісти
"Совітська"показуха закінчилась.Визволителі....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні