--> Які овочі допомагають боротися з раком | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які овочі допомагають боротися з раком

0
1
Які овочі допомагають боротися з раком
Такі свіжі овочі як броколі, шпинат, різноманітна зелень допомагають мати здоровий організм.

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, - інформує 24 канал.

Згідно звіту Американського інституту досліджень ракових захворювань, позитивний вплив овочів у тому, що вони попереджують розвиток раку. Зі слів дієтолога, зелені листкові овочі необхідні тілу для втримання у "бойовій готовності" імунної системи кишечника.

Ті, хто думає, що це несмачна "трава", варто спробувати подрібнити листя, додати лимонного соку і оливкової олії, або ж зробити фруктове смузі з зеленими листочками.

Скиталінська наголошує, що варто обирати молоді овочі – у молодих листочках шпинату більше фітонутрієнтів, ніж у зрілих.

Різні овочі працюють проти різних видів раку, інколи навіть, в одному органі. Наприклад, капуста звичайна, цвітна, броколі та брюссельська мають зв‘язок із зниженням раку товстого кишечника в середині та правій половині тіла, а морква, гарбуз та яблука — у лівій половині тіла, – пояснила вона.

Та не варто обмежувати раціон лише зеленими овочами. Зі слів вчених, 34 види поширених видів овочів допомагають боротися з вісьмома видами ракових клітин: молочних залоз, мозку, пухлини мозку у дітей, нирок, легенів, підшлункової залози та шлунку.

Та ж редька не може зупинити ріст раку підшлункової залози, але на 100% ефективна при стримуванні раку шлунка. А оранжевий болгарський перець індиферентний до раку шлунка, але здатний пригнітити ріст клітин раку простати більше, ніж на 75%.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні