На Волині видали «Абетку Устилуга»

0
5
На Волині видали «Абетку Устилуга»
До дня міста видали «Абетку Устилуга».

Автори вітають рідне місто із Днем народження: 23 жовтня 1758 року, королем Августом ІІІ був наданий привілей, - інформує Тетяна Василенко у спільноті «Наш УстиLUG» у Фейсбуці.

У цьому привілеї йдеться «...охоче погодилися ми на те, щоб село у Володимирському повіті Волинського воєводства, назване колись Устилугом і таке, що є власністю Розалії Поцейової перейменувати в місто з назвою Рожямполь(нині Устилуг). І затвердили Гербом міста Золоту Троянду в блакитному полі».

У виданні в алфавітному порядку відображені найзнаменитіші події минулої і сучасної історії міста. В роботі використали факти історичних джерел, архівів, свідчень старожилів, інтернет-ресурсів.

Дослідження провели і презентували учні Устилузької школи в рамках проекту «Формуючи локальну культуру пам’яті» громадської організації «Інтеграція та розвиток».

Проект створено з метою підвищення туристичної та інвестиційної привабливості Устилуга і формування громадянської компетентності учнів під час навчання. Про це зазначається в анотації до видання.

«Абетка Устилуга» видана на 34 сторінках.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні