В Україні готують операцію на серці немовляти в утробі матері

0
0
В Україні готують операцію на серці немовляти в утробі матері
Інститут Амосова готує першу операцію на серці немовляти в утробі матері.

В Україні щороку народжується близько 380 тис. - 420 тис. немовлят, із них понад 4 тисячі — з вадами серця, - про це "Укрінформу" заявив провідний кардіохірург України, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.Амосова, член-кореспондент НАМНУ професор Василь Лазоришинець.

"В Україні щороку народжується близько 380 тис. - 420 тис. немовлят. З них більше 4 тисяч мають ту чи іншу ваду серця. Акушерська кардіологія є новизною не лише для України, а й для Європи. Вперше таке поняття і такі протоколи лікування пацієнтів Європейською асоціацією кардіологів були затверджені у 2011 році.

В Україні для вирішення цих питань було створено мультидисциплінарну команду (кардіолог, кардіохірург, акушер-гінеколог, перинатолог), що складається з фахівців Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М. Амосова та Інституту акушерства та гінекології ім. Академіка О.Лук'янової", - розповів Лазоришинець.

Він також акцентував, що в Україні існує дуже гостра проблема щодо вроджених та набутих вад серця у вагітних.

"На сьогодні ми вже проконсультували понад 2,5 тисячі вагітних жінок та виконали понад 50 оперативних втручань, з них понад половина - екстрені, 20 - із штучним кровообігом, коли повністю зупиняли серце.

Бригада акушерів-гінекологів спостерігає за життєдіяльністю плода, бо під час операції у жінки зупиняється серце, зупиняється дихання, підключається апарат штучного серця та штучного дихання. Роль серця виконує машина", - зазначив Лазоришинець.

За його словами, фахівці Інституту Амосова готуються до перших оперативних втручань на серці немовлят в утробі матері.

"Ми зараз готуємося до фетальної кардіохірургії, або кардіохірургії плода, коли у вагітних (від 16 до 20 тижня вагітності) виконують оперативне втручання у майбутньої дитини. Хірурги йдуть через стінку черевної порожнини, через матку, через грудну клітку плода заводять катетер у серце і виконують операцію. Ми вже підготували хірургічну бригаду спільно з польськими колегами", - зазначив Лазоришинець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні