У Луцьку майбутніх священиків посвятили у студенти. ВІДЕО

1
1
У Луцьку майбутніх священиків посвятили у студенти. ВІДЕО
У Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцьк відслужили літургію, приурочену до 222-річчя Волинської православної богословської академії.

Першокурсників духовної школи посвятили у студенти, вони склали присягу, отримали студентські квитки й заліковки, йдеться в сюжеті "12 каналу".

Владика Михаїл мотивував майбутніх богословів на добре навчання.

"Хочеться побажати студентам нашим і успіху в навчанні, і бути дійсними пастирями, а тим паче, що ми в особливий період, коли церква наша отримала автокефалію, і очікує зараз томос, тобто люди велику надію покладають на томос, тому і ми покладаємо велику надію і впевнені, що вони нас не підведуть", – сказав Керуючий Волинською єпархією УПЦ КП митрополит Михаїл.

У академії готують студентів за спеціальністю «богослов‘я». Навчання триває 6 років. Тут cтуденти живуть, дотримуються встановленого розпорядку, багато часу приділяють молитві.

"Я з раннього дитинства ходив до церкви, співав у церковному хорі і зокрема так підштовхнуло, що я вирішив обрати саме цю духовну освіту, обрати саме цей навчальний заклад і стати в майбутньому священнослужителем", – розповів першокурсник Микола Кухарук.

Після завершення літургії відбулися урочистості в академії. Студентів привітали представники духовенства і місцевої влади.

Детальніше – у сюжеті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не в студенти, а в семінаристи. Студенти - це у світських вузах.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні