У волинській психлікарні пацієнтів прив'язують до ліжок

0
4
У волинській психлікарні пацієнтів прив'язують до ліжок
У Волинській обласній психіатричній лікарні № 2, що у селищі Олика, пацієнтів прив'язують до ліжок.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Працівники Департаменту реалізації національного превентивного механізму спільно з працівниками громадськості відвідали обласні психіатричні лікарні № 1 та №2.

Монітори перевірили дотримання прав пацієнтів у відділенні №3 для чоловіків і відділенні №2.

Під час перевірки виявили низку порушень, серед яких протиправне застосування фізичного обмеження. Пацієнти розповіли, що їх прив’язують до ліжок. При цьому у лікарні відсутні журнали і протоколи щодо застосування фізичної фіксації.

В лікарні не вистачає необхідних ліків, зокрема, які необхідні при епілептичних нападах. А для здійснення реанімаційних заходів пацієнтів везуть до інших лікарень області.

Моніторинговою групою були виявлені пацієнти, які роками живуть у лікарні. Так, є пацієнти, медичні картки яких ведуться з 2015 року, до того ж їх переводять з інших відділень лікарні, відтак, у лікарню вони поступили значно раніше.

У закладі створені неналежні умови утримання пацієнтів. В палатах відсутні двері і не дотримано нормативів площі на одне ліжко, хоча частина відділень закриті. Ліжка і матраци старі, а постільна білизна зношена.

Під час візиту була сонячна погода, але пацієнти відділення № 3 не гуляли і тижнями не виходять на прогулянки.

У лікарні не вистачає лікарів-психіатрів. Працює фактично 7 лікарів на 260 пацієнтів, хоча має бути один лікар на 20 пацієнтів. Також немає ніяких реабілітаційних заходів.

Не ведеться належно медична документація. Лікарі не вчасно вносять записи до журналу обліку процедур, листків призначень. В одній з медичних карток монітори взагалі не виявили жодних записів за останні два місяці. У медичних картках пацієнтів, які госпіталізовані у добровільному порядку до 2018 року, відсутня згода на лікування.

У відділенні № 2 у кімнатах для побачень облаштовані перегородки з органічного скла, тому при спілкуванні пацієнти і рідні можуть лише бачити і чути один одного, хоча такі обмеження нормативно не передбачені.

Будівля закладу перебуває в аварійному стані і потребує капітального ремонту, зокрема, покрівля. А оскільки заклад розміщено в історичному та архітектурному комплексі – замку Радзівіллів, він не підлягає реконструкції.

Звіти за результатами візитів до психлікарень з рекомендаціями направлять керівництву Волинської облдержадміністрації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні