--> Як на Волині відновили легендарний Лесин ліс. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як на Волині відновили легендарний Лесин ліс. ФОТО

0
1
Як на Волині відновили легендарний Лесин ліс. ФОТО
Журналісти «Волинь 24» відвідали місця, які у своїх відомих творах любила оспівувати землячка та поетеса Леся Українка.

Прес-тур з нагоди відновлення Лесиного лісу відвідали відомі волинські письменники.

Акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», під час якої садили нові дерева у Скулинському лісництві Ковельського лісгоспу, лісівники приурочили 107-й річниці створення драми-феєрії «Лісова пісня». Також участь у акції взяли і школярі Скулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які часто допомагають лісівникам у багатьох справах.

На початку прес-туру гості завітали до музею Лесі Українки у селі Колодяжне. Додамо, що на території парк, який висадили до 100-річчя написання вищезгаданого твору.

Як розповідає директор державного підприємства «Ковельське лісове господарство» Володимир Данилюк, лісівники зі свого боку завжди роблять усе можливе, щоб садиба поетеси була туристично привабливою.

«На будиночок, де жила Леся Українка, ми виділили будівельний матеріал та іншу допомогу, аби оновити ззовні та зсередени. Окрім цього, ми приєднуємося й до благоустрою території: щороку висаджуємо декоративні рослини.

Проте найбільше прагнемо зберегти те, що було за часів Лесі Українки. До прикладу, тут є груша, яка цвіла ще за життя письменниці. Старе дерево треба було б зрізати – якби не ця обставина. Тому ми доглядаємо за нею і робимо усе, аби зберегти», - розповідає директор.

Опісля музею журналісти завітали до новоствореного урочища «Лісова пісня».

На ділянці уже чекали лісівники та школярі з «мечем Колесова» та сіянцями ялини й дуба. Загалом 30 соток землі засадили майже двома тисячами саджанців різних порід.

До слова, на лісовідновні роботи у 2018 році волинські лісівники вже витратили близько 30 мільйонів гривень.

«Наразі у лісогосподарських підприємствах обласного управління відбуваються осінні лісокультурні посадки. Заплановані об’єми з лісовідновлення у 2018 році ми перевиконали на 75 гектарів. Ми посадити більше, ніж зрізали, за рахунок галявин та біогалявин», – розповів начальник відділу лісового господартства Волинського ОУЛМГ Борис Бабеляс.

Після плідної праці гості відправились до історичного місця – заповідник біля озера Нечимне. Розповідають, що Леся часто любила приїжджати у гості до дядька Лева, відпочивати біля славнозвісного дуба та писати тут свої твори.

Лісівники обрали природне «вікно» на території заповідника та висадили десять дубів.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні