--> З Олицького замку виселять психлікарню | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З Олицького замку виселять психлікарню

0
-3
З Олицького замку виселять психлікарню
З замку Радзивілів на Волині хочуть відселити психіатричну лікарню.

Про це йшлося у четвер, 18 жовтня, під час візиту посадовців Волинської облдержадміністрації до селища Олика, пише інформаційне агентство "ВолиньPost".

Про перспективу відновлення замку як культурного та туристичного об’єкту почали говорити ще у 90-их роках, однак жодних реальних кроків не зроблено. Тому мета нинішнього візиту – обговорити перепрофілювання замку та віднайти територію, де можна було б звести нову, сучасну лікарню. Адже відновлення замку можливе лише після відселення психлікарні.

Нині у лікарні перебуває 250 хворих. У селищі не проти її перенесення, але вони наполягають, що заклад має лишитися на території, адже є бюджетоутворюючим підприємством. За словами очільника управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка, є й інші мотиви для перенесення лікарні.

«Для системи охорони здоров’я лікарня дуже проблемна, адже приміщення – пам’ятка архітектури національного значення, на кожне забиття цвяха треба просити дозвіл, приміщення абсолютно не пристосоване, тому ми також у цьому зацікавлені», - мовив він.

Існує також тенденція до зменшення кількості хворих, тому у майбутньому вистачило б лікарні на 200 людей.

У селищі вже навіть знайшли місце, де можна зводити нову лікарню – ділянка знаходиться приблизно за 2 км від замку, там є понад 15 га території, а для будівництва лікарні досить площі в 3 га.

Тож поблизу буде можливість облаштувати прогулянкову зону для пацієнтів та житлове будівництво. Орієнтована вартість зведення нової лікарні - 250 млн грн. На території, де будуватимуть заклад, також передбачать встановлення очисних споруд за 12 млн грн, якими зможе користуватися і прилегла житлова забудова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні