У Дніпрі через схуднення дівчина потрапила в реанімацію

0
5
У Дніпрі через схуднення дівчина потрапила в реанімацію
У Дніпрі 20-річна місцева мешканка Ксенія Кондратьєва виснажувала себе голодом п'ять років і за цей час втратила 60 кілограмів.

Врятувати дівчину вдалося тільки в реанімації – медики поставили їй діагноз "анорексія", - повідомляє видання "Надзвичайні Новини".

Худнути Ксенія почала в 2013 році: тоді вага дівчини становила 95 кілограмів. Щоб схуднути, вона приєдналася до групи в соцмережі. За порадами віртуальних друзів дівчина майже повністю відмовилася від їжі. Через це Ксенія потрапила до реанімації – тепер вона важить 35 кілограмів.

Як запевняє психолог Максим Реуцький, історія Ксенії – досить типова. Групи прихильників анорексії в соцмережах прирівнюють до "синіх китів", де підлітків поступово доводять до самогубства. Після тривалої відмови від їжі порушуються функції багатьох органів, кажуть медики, тому чверть хворих на анорексію вмирають. Найчастіше це молоді дівчата у віці від 12 до 20 років.

"У них є завдання різні. Є дієта, яка дозволяє схуднути на 30 кілограмів за певну кількість днів, потім перед ними ставляться нові планки – 40 кг, 35, кг. Вага, при якій життєві функції органів вже неможливі", – зазначає психолог.

Зараз Ксенія бореться за кожен кілограм, проходить дороге лікування і з нею працюють психологи. Щоб перемогти анорексію, дівчині знадобиться величезна сила волі, кажуть медики, адже на це піде не один рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні