У Луцьку підприємця отштрафували на 111 тисяч за неоформленого працівника

2
-12
У Луцьку підприємця отштрафували на 111 тисяч за неоформленого працівника
У Луцьку підприємця, який неналежно оформив працівника, оштрафували на більше як на 111 тисяч гривень.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

У серпні під час перевірки в Центральному універмазі Луцька інспектори праці управління з питань праці міської ради виявили продавця непродовольчих товарів, який був оформлений згідно з цивільно-правовою угодою.

За результатами аналізу матеріалів інспекційного відвідування вдалося встановити, що продавець працює повний робочий день з визначеним переліком обов’язків, отримує заробітну плату і т.п., тобто перебуває у трудових відносинах.

Інспектори праці склали акт інспекційного відвідування з зазначенням порушень трудового законодавства, а саме: неоформлення з працівником трудового договору, зокрема неоформлення трудового договору в письмовій формі, тобто фактичний допуск працівника до роботи без належного оформлення.

Також було складено припис на усунення цього порушення.

На підставі акту інспекційного відвідування керівництво управління з питань праці прийняло рішення про накладання штрафу на фізичну особу-підприємця в розмірі 111 690 грн., відповідно до абз. 2 ч. ст. 265 КЗпП України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре,що це були перевіряючі з міськвиконкому. Бо якби були б з управління держпраці, то за 20 тис. власник би відмазався і нічого б не змінилося б.
Відповісти
На ковбасню Забіяки у Забороль хай заїдуть-там половина неоформлених
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні