В Угорщині заборонили безхатькам спати на вулиці

0
6
В Угорщині заборонили безхатькам спати на вулиці
В Угорщині прийняли закон, який забороняє безхатченкам спати на вулицях.

Уряд прем’єра країни Віктора Орбана вважає, що "очищення" вулиць від безхатченків нібито робиться на користь та в інтересах суспільства, - повідомляє 24 канал.

Правозахисники неодноразово виступали проти цього закону. В ООН його назвали жорстоким та таким, що суперечить міжнародним правам людини.

"Який злочин" ці безхатченки скоїли? Коли просто намагаються вижити?", – повідомила експертка ООН з прав людини Леілані Фарха у листі до угорського уряду.

Згідно з цим законом, ночівля на вулиці розцінюється як злочин і дає повноваження поліцейським змусити бездомних відправитися в нічліжку. Якщо протягом 90-денного періоду порушника тричі спіймають на вулиці, його можуть затримати і навіть знищити особисті речі.

За оцінками, в Угорщині налічується щонайменше 20 тисяч бездомних. При цьому на всіх не вистачає місць в нічліжках: державні притулки можуть розмістити лише 11 тисяч осіб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні