--> ТОП-5 місць для відпочинку цієї осені | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-5 місць для відпочинку цієї осені

2
8
ТОП-5 місць для відпочинку цієї осені
Восени відпочинок за кордоном не менш актуальний, ніж влітку, адже саме так легше уникнути обіймів осінньої депресії. Інтернет-видання «Волинь24» підготувало добірку найгарячіших курортів «депресивного» сезону. Про найбільш популярні місця для відпочинку цієї осені розповіли луцькі туристичні агенти Наталія Пасічник, Олена Яремчук та Катерина Дікарєва.

1. Шарм-ель-Шейх – це перлина Єгипту, фешенебельний курорт на узбережжі, який славиться заворожливими кораловими рифами й комфортабельними готелями на будь-який смак. Шарм-ель-Шейх – лідер серед місць для відпочинку саме завдяки доступній ціні. Його обирають частіше, ніж відпочинок у Хургаді (для Хургади необхідна віза), оскільки він молодший та більший за розмірами. Основний резон туристичних мандрівок – коралові рифи. Мандрівникам до вподоби прогулянки площею Сохо, величезний вибір кав’ярень, ресторанів, дискотек та кальян-барів. Велике враження справляють мікрорайони Наама-Бей (кафе, ресторани, сувенірні магазини) і Олд Маркет (ринок, стара мечеть). Туристи обожнюють екскурсії на квадроциклах, де є унікальна можливість зустріти сонце в пустелі та скуштувати національну їжу разом із бедуїнами (частина корінного населення країни – ред.). Користується популярністю тандем із прогулянки на яхті та зануренням (дайвінг або снорклінг).

Довідка. Дайвінг – одна з форм підводного плавання, в якому той, хто пірнає (дайвер), використовує певні технічні засоби для дихання під водою. Снорклінг – вид плавання під поверхнею води з маскою і дихальною трубкою і, зазвичай, з ластами. У холодній воді може бути гідрокостюм.

Вартість: приблизно 400 доларів за особу на тиждень.
Шарм-ель-Шейх.
Шарм-ель-Шейх.
Площа Сохо. Шарм-ель-Шейх.
Площа Сохо. Шарм-ель-Шейх.
Квадроцикли в пустелі.
Квадроцикли в пустелі.
Дайвінг.
Дайвінг.
Снорклінг.
Снорклінг.

2. Кемер – невеликий курортний регіон Туреччини, який приваблює туристів гармонійним поєднанням гірського хребта Тавр та Середземним морем. Це місце – подіум надзвичайної природи та помірного клімату. Прихильність саме до цього курорту пояснюється близьким розташуванням від аеропорту в Анталії. Приблизно 40 хвилин – і ти в Кемері. Туристи із Кемеру прямують до Анталії, щоб побачити водоспад Дюден, який впадає в Середземне море. Колоритними є селища, що розташовані поблизу: Текірова, Бельдібі, Гьойнюк. Молодь обожнює Кемер за галькові пляжі та драйвові дискотеки на яхті.

Вартість: приблизно 450-500 доларів за особу на тиждень.
Неймовірний Кемер.
Неймовірний Кемер.

3. Аджман – найбільш розвинений у плані пляжного відпочинку емірат ОАЕ. Готелі тут розташовані із безпосереднім виходом на пляж, подібно до турецьких курортів. Чому Аджман? Він дуже ліберальний, багато готелів працюють у режимі «all inclusive». Окрім того, звідсіля найближче потрапити в Дубаї та в столицю ОАЕ Абу-Дабі. Неабияк популярний серед мандрівників парк атракціонів «Ferrari World» та мечеть шейха Зайда (усипальниця засновника та першого президента ОАЕ). Курорт підлаштований під наших туристів, адже є можливість придбати алкогольні напої, якщо це під силу вашому гаманцю, бо такі товари тут дуже дорогі.

Вартість:
приблизно 600 доларів за особу на тиждень.
Спокій та релакс Аджману.
Спокій та релакс Аджману.

4. Тенеріфе – острів вулканічного походження в Іспанії, сповнений контрастів: пляжі із чорного піску, живописні вулканічні кратери й гірські масиви, багата розмаїттям і місцевими особливостями кухня тощо. Цьогоріч сюди запустили прямі чартери (рейс, який не внесений до розкладу регулярних рейсів авіакомпаній – ред.), це й сприяло більшому напливу туристів. Окрім того, це місце – справжній рай для поціновувачів активного відпочинку. Відпочивальники беруть машини на прокат і «обкатують» острів вздовж і впоперек. Цікавинками тут є вулкан Тейде та один із найбільших зоопарків у Європі – «Лоро-парк».

Вартість: приблизно 800 євро за особу на 11 ночей.
Магічні пляжі Тенеріфе із чорним піском.
Магічні пляжі Тенеріфе із чорним піском.

5. Цю позицію цієї осені посіли тури Європою, зокрема тури до Праги (65 євро за 4 дні) та Венеції (90 євро за 5 днів). Тури передбачають відвідини кількох міст, приміром Прагу комбінують із Дрезденом та Краковом, а Венецію – із Будапештом та Віднем. У Празі доречною є оглядова півторагодинна екскурсія містом. Зазвичай мандрівники прямують до Празького граду, куди легше потрапити у складі екскурсії, а не самостійно. Маст-хев – скуштувати трдло – національний чеський смаколик: смужка дріжджового тіста, яку накручують на металевий або дерев'яний циліндр і готують на відкритому вогні. Вулиці Праги пропонують розмаїття смаколиків: солодкі, солоні, з нутелою, з бананами тощо. На кожному кроці тут чутно українську мову. У Празі курсує крона. Коли людина їде групою, то їй варто брати з собою євро, в Будапешті обмінювати на форинти, а в Празі – на крони.

99% туристів обирають нереальну прогулянку на кораблику річкою Дунай, адже Будапешт неймовірний, коли він у вирі нічного освітлення. Мандрівники в захваті від заворожливих нічних пейзажів та 9-ти будапештських мостів. Таке півторагодинне задоволення коштує 18-25 євро. Туристам пропонують широкий спектр прогулянок визначними місцями. Вони мають змогу побачити будівлю парламенту Угорщини, Рибальський Бастіон та дістатись вершини гори Геллерт.

Тур Прага – Краків – Дрезден дуже популярний на католицьке Різдво.

Венеціанський тур особливий тим, що автобус із туристами паркується поруч із каналами, а діставатись до центру міста доводиться на паромах чи гондолах. Найбільш визначним місцем є площа Святого Марка, а основне захоплююче заняття тут – плавання на гондолах (традиційний венеціанський човен – ред.)

Такі тури – чудова можливість весело і пізнавально провести вікенд за кордоном.

У вартість входить екскурсія, а також страхування, трансфер та сніданки.

Ціна може варіюватись відповідно до кількості ночівлей.
Будапештські мости крізь призму нічного життя.
Будапештські мости крізь призму нічного життя.
Чеські смаколики – трдло.
Чеські смаколики – трдло.
Венеціанські гондоли.
Венеціанські гондоли.

Підготувала Єлизавета НАХАМЕЦЬ

Передрук заборонено.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пенсіонери вперед! Ціни якраз для вас!
Відповісти
Я працююча людина, та навіть і думати не зможу про такі поїхдки!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні