--> Посіяла на пироги: на Волині за вирощування маку засудили матір-героїню | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Посіяла на пироги: на Волині за вирощування маку засудили матір-героїню

0
4
Посіяла на пироги: на Волині за вирощування маку засудили матір-героїню
Ковельський міськрайонний суд оголосив вирок пенсіонерці із села Білин, яка вирощувала на присадибній ділянці снодійний мак. Незаконні посіви виявили співробітники кримінальної поліції спільно з поліцейськими групи швидкого реагування 21 червня під час проведення операції «Мак-2018», інформує «Район.Ковель».

Загалом правоохоронці вилучили 650 рослин маку. Відкрили кримінальне провадження.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю та сказала, що рослини снотворного маку, які проросли між огірками і буряками, вона хотіла використовувати як начинку для пирогів.

Суд врахував щире каяття пенсіонерки у скоєному, що вона фактично на утриманні має двох батьків похилого віку, указом Президента України їй присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Суд призначив жінці покарання: штраф у розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень. Також з неї стягнули на користь держави 572 гривні процесуальних витрат у справі у зв’язку з проведенням експертизи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні