--> Волинян попереджають про смертельно небезпечні хвороби, які переносять гризуни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинян попереджають про смертельно небезпечні хвороби, які переносять гризуни

0
-1
Волинян попереджають про смертельно небезпечні хвороби, які переносять гризуни
На Волині залишається небезпека поширення захворювань людей на туляремію та лептоспіроз, які переносять гризуни.

Про це повідомлять Волинському обласному лабораторному центрі.

Такі висновки зробили, враховуючи значне інфікування гризунів збудниками цих хвороб та скорочення обсягів дератизаційних заходів в цілому по області.

Так, у 2015 та 2018 роках у Турійському районі реєстрували туляремію (захворювання людей спричинено проведенням сільгоспробіт на власному господарстві та контактом із гризунами).

Виявили інфіковані туляремією гризуни, доставлені з Горохівського, Камінь-Каширського, Луцького, Локачинського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського і Турійського районів.

Підтверджують активність природних осередків лептоспірозу майже в усіх районах.

Довідка

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту (запалення мембрани навколо головного і спинного мозку) чи навіть смерті.

Туляремія – гостра зоонозна природно-осередкова інфекційна хвороба з багатьма механізмами передачі інфекції, яка перебігає з інтоксикацією, гарячкою, ураженням лімфатичних вузлів, шкіри, слизових оболонок, легенів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні