«Хто спокуситься на хабар, вилетить моментально», – Анатолій Гриценко представив у Луцьку членів своєї команди*

4
4
«Хто спокуситься на хабар, вилетить моментально», – Анатолій Гриценко представив у Луцьку членів своєї команди*
Один із лідерів електоральних симпатій українців Анатолій Гриценко, перебуваючи в Луцьку, представив членів своєї команди. На прес-конференції у четвер, 11 жовтня, майбутній кандидат у президенти розповів, як збирається вигравати вибори, як після перемоги на них боротиметься з корупцією, зміцнюватиме обороноздатність країни і проводитиме економічні реформи для підвищення добробуту людей.

Серед членів команди Анатолія Гриценка волиняни Сергій Чуріков і Олександр Кралюк.

Сергій Чуріков, крім того, що очолює обласну організацію партії Анатолія Гриценка «Громадянська позиція», опікується двома важливими напрямами: створення у країні привабливого бізнес-клімату і зниження податкового і акцизного бар’єру для тих власників авто, які придбали чи мають намір придбати їх за кордоном. Це допоможе легалізувати так звані «євробляхи». «Поки в Україні немає власного автомобілебудування, не треба державі створювати штучні бар’єри охочим користуватися автомобілями з Європи», – переконаний Анатолій Гриценко.

Він нагадав історію з обов’язковим техоглядом, який кожні два роки проходили власники приватних автомобілів. В Україні це – 11 мільйонів водіїв. Анатолій Гриценко ще у 2009 році, коли був народним депутатом, зареєстрував законопроект, яким техогляд скасовувався, а обов’язковий збір з власників транспортних засобів на ремонт доріг закладався в акцизі на пальне. «Мене переконували, що це неможливо. Але такий закон ухвалили, і ним задоволені всі».

Олександр Кралюк добре відомий волинянам. Він служив у зоні АТО заступником командира розвідувальної роти. В команді Анатолія Гриценка він відповідає за координацію роботи з волонтерами, військовослужбовцями: тими, хто сьогодні на передовій, і тими, хто демобілізувався, постійно підтримує з ними зв’язок, вивчає їхні проблеми і пропонує шляхи їх вирішення.

Соломія Бобровська, попри молодий вік, уже встигла попрацювати у владі. Вона була заступником голови Одеської облдержадміністрації Михаїла Саакашвілі і дуже часто, коли Саакашвілі був у роз’їздах, фактично керувала областю. В команді Анатолія Гриценка вона веде міжнародний напрям, комунікує із громадським середовищем і опікується проблемами гендерної рівності, зокрема, залученням жінок у політику.

Руслан Калінін, який на собі відчув гірку долю біженця й очолив Всеукраїнську асоціацію переселенців, продовжує цю роботу вже в команді Анатолія Гриценка. За словами політика, Руслан вивчає проблеми цих людей, формує пропозиції, як їх вирішувати зараз, не чекаючи, поки він і його соратники стануть владною командою. Однією з найгостріших тут є проблема житла. Лише на Волині нині мешкає близько 3 тисяч переселенців з Криму та Донбасу. В команді Анатолія Гриценка працюють над тим, як отримати гранти європейських держав на придбання житла для цих людей. А ще, переконаний майбутній кандидат у президенти, дуже важливо захистити виборчі права переміщених осіб, щоб їхніми голосами на виборах ніхто не зманіпулював.

На Волині партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» має 54 депутати різних рівнів. Перебуваючи в нашому краї, її лідер запланував зустрічі з ними, а також контакти з підприємцями, які працюють «по білому». І хоч в Україні владні повноваження Президента не дають можливості впливати на економіку, Анатолій Гриценко розуміє, що без створення привабливого бізнес-клімату, вироблення чесних правил гри для всіх, що унеможливлять преференції монополіям і олігархам, країна рухатися вперед не буде. Тому розглядає президентські вибори лише як інструмент для початку системних змін в економіці, які будуть впроваджені, коли партія «Громадянська позиція» здобуде довіру людей і пройде в парламент.

«Дуже важливо, щоб президентські вибори дали імпульс для подолання корупції, – вважає Анатолій Гриценко. – Повністю викорінити її неможливо. Але звести до мінімуму і зламати всю корупційну піраміду необхідно».

Анатолій Гриценко заявив: «Після обрання Президентом мені носити (відкати, хабарі – ред.) не треба. І членам команди носити не треба. Хто спокуситься – той вилетить. Ми не будемо прикривати своїх. Будемо починати зі своїх. Тоді люди нам повірять».

Під час формування своєї команди Анатолій Гриценко керувався принципом трьох «П»: професійність, патріотизм, порядність. Причому кандидат має відповідати усім трьом складовим, а не якійсь одній. У владу, коли він до неї повернеться, Анатолій Гриценко не допустить кумів чи бізнес-партнерів. «Ви хоча б чули про когось із моїх кумів?» – запитав журналістів лідер «Громадянської позиції». І сам же дав відповідь: «Їх немає. Як і немає й не може бути бізнес-партнерів, бо я не маю бізнесу».

Рецепт подолання корупції від Анатолія Гриценка простий: кожен чиновник, заступаючи на посаду, має погодитися на те, що до нього може бути застосована провокація хабарем. І якщо спокуситься, не тільки втратить посаду, але й сяде надовго. Притім держслужбовцям потрібно забезпечити гідні умови праці і пристойні зарплати. Такий механізм, стверджує майбутній кандидат у президенти, успішно працює в багатьох європейських державах.

Відповідаючи на запитання про ті звинувачення, які лунають на його адресу у ЗМІ, в інтернеті й соціальних мережах, Анатолій Гриценко зазначив: «У мене до тих, хто це поширює, лише одне запитання: «А чого мене досі ще не посадили?» На цю нісенітницю я не реагую. Я сплю спокійно і ходжу з прямою спиною. Я у «Фейсбуці» недавно розмістив офіційну відповідь із Генпрокуратури на мій запит, що на мене немає ЖОДНОГО кримінального провадження. Я звільнився з посади міністра оборони 11 років тому. І до мене досі підходять дружини військовослужбовців, дякують за те, що за час моєї роботи військові отримали 6537 квартир. А ні я, ні члени моєї родини не отримали від держави жодного квадратного метра. Я не лікуюсь у «Феофанії», жодного дня не жив на державній дачі, жодного разу не скористався безоплатною путівкою в санаторій. Ба більше, перебуваючи на посаді, платив, коли в разі потреби використовував службовий транспорт для особистих потреб. Досі зберігаю всі чеки».

Анатолій Гриценко переконаний: поширювати всілякі нісенітниці про нього, членів його родини і його команди після того, як побачили результати соціологічних досліджень. А всі вони, причому проведені різними центрами, засвідчують: він перемагає будь-кого з можливих претендентів у другому турі президентських виборів. Це притім, що він вже чотири роки не має доступу до всеукраїнських телеканалів, які збирають найбільшу аудиторію. Водночас майбутній кандидат у президенти запевнив, що його команда не вдаватиметься під час перегонів до маніпулятивних технологій, як це роблять потенційні конкуренти, а розраховує на предметні дебати з актуальних питань життя країни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
,- чому продовжує брехати!??((
Відповісти
Гнати цього ....здюка з Луцька
Відповісти
Самий гідний кандидат на посаду президента України.
Відповісти
Грыцю опять обіцяє обіцяти. Пускай лучше расскажет о том, как в кресле министра обороны превратил эту страну в одного из крупнейших поставщиков на чёрном рынке оружия.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні