Волинські атовці просять землю під Луцьком для будівництва. ВІДЕО

2
2
Волинські атовці просять землю під Луцьком для будівництва. ВІДЕО
Спілка ветеранів АТО просить землі в науково-дослідного підприємства "Еліта", що підпорядковується Національній академії наук України, для будівництва.

Спочатку йшлося про 60 гектарів поблизу Ковельської траси. Їх планували "розбити" на 450 ділянок, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Аграрії відмовляли: мовляв, та ділянка, яку обрали ветерани - не підходить для будівництва - там схил, збоку - десять гектарів заболоченої місцевості, а посередині колись був цвинтар.

Працівники науково-дослідного господарства натомість пропонували бійцям землі в інших місцях, ближче до села Брища. Одна ділянка - 100 гектарів, інша - 23. Там вже є комунікації та торговельні заклади. Після тривалих дебатів підготували подання на всі три ділянки.

"Хлопці хочуть дійсно будуватися. Тому що купити квартиру, зразу викладати деякі кошти - там їх нема. А по чуть-чуть, помаленьку, за пять, за десять років він буде мати свій будинок. Він бачить цю реалію", - розповів ветеран АТО Юрій Дмитрук.

Подання має затвердити Національна академія наук, Держгеокадастр, Кабмін.

"Обласна державна адміністрація підтримує цю ініціативу. І ми будемо добиватися, щоб землі були передані і проконтролюємо, щоб саме учасники АТО їх отримали", - зазначив в.о. першого заступника голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

Княгининівська громада, якій передадуть землі у власність, вже забезпечила ділянками своїх атовців. Загалом їх отримали 87 ветеранів. Проте до голови продовжують звертатися бійці зі всієї Волині і не тільки.

"Якщо ДП "Еліта" віддасть нам цю землю, це буде розвиватися громада. Ми отримаємо нових жителів. А причому ми будем горді тим, що ці жителі були учасниками АТО. Тобто, у випадку, коли над нами буде якась небезпека, звичайно, хай краще вона не буде, ці жителі стануть на захист України", - розповіла голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб.

Науково-дослідне господарство загалом передасть Княгининівській громаді 167 гектарів землі. З них частину передадуть ветеранам АТО. Решту - прохачам землі з Рокинь. Відповідні заяви написали 380 людей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чиста БРЕХНЯ!!! Воювали за землю, яку продадуть, чи за Вітчизну!??(( Значить найманці, а не патріоти! Ось і вся карта!
Відповісти
За гроші, пільги, землю... Патріотизм зашкалює!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні