Європейці та азіати висловлюють оргазм по-різному, - думка вчених

0
1
Європейці та азіати висловлюють оргазм по-різному, - думка вчених
Вчені кажуть, що вираз вашого обличчя підтверджує те, з якої ви частини світу.

Міміка європейців і азіатів, які відчувають оргазм, сильно відрізняється, а от біль виглядає однаково, - пише ВВС Україна.

Такого висновку дійшла команда психологів, яка оприлюднила результати своєї роботи в журналі Національної академії наук США PNAS.

Представники західної культури під час оргазму широко розплющують очі і відкривають рот. А люди з країн Східної Азії, навпаки, підтискають губи і розтягують їх у слабкій усмішці.

Больові ж відчуття європейці й азіати демонструють однаково: опущені брови, зморщений ніс і трохи примружені очі.

Провести таке дослідження вирішили психологи з Університету Глазго.

"Люди часто використовують міміку для передачі повідомлення тим, хто їх оточує. Однак спостереження вказують, що вирази людей, які відчувають біль або оргазм, практично не відрізняються один від одного, що ставить під питання їхню роль", - пояснюють вчені.

Аби виявити психологічні та культурні стереотипи більш точно, вчені вдалися до комп'ютерного моделювання - динамічного генератора міміки, який "збирає" різні вирази обличчя на основі 42 параметрів (руху щелеп, губних м'язів).

Відібравши найбільш характерні елементи міміки, дослідники створили на їхній основі кілька коротких анімаційних роликів.

Учасників експерименту просили спершу позначити різні вирази обличчя як "біль", "оргазм" або "інше", а потім оцінити позначену емоцію за ступенем очевидності - від дуже слабо вираженої до абсолютно однозначної.

Результати - досить переконливі: учасники чітко розділяли обидві емоції, повністю повторюючи їх. Всього взяли участь 80 людей - по 40 представників західної і східної культур.

Якщо ж вираз болю у європейців і азіатів виявився однаковим, то в сприйнятті міміки оргазму вони розійшлися.

На думку дослідників, це показує різницю двох культур щодо відкритого вираження захоплення і задоволення, що вважається прийнятною у суспільстві нормою.

"У західній культурі люди цінують позитивно-збуджені стани, такі як радісно-схвильована реакція і прояв ентузіазму, що часто асоціюється із широко розкритими очима і рухами рота. А люди азіатської культури цінують стриманий прояв почуттів, що часто виражається в легкій напівусмішці", - пояснюють вони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні