Відомий кулінарний журналіст готував у луцькому ресторані «Патіо ді Фіорі» вишукану страву. ВІДЕО

0
8
Відомий кулінарний журналіст готував у луцькому ресторані «Патіо ді Фіорі» вишукану страву. ВІДЕО
У Луцьку побував відомий кулінарний тележурналіст Костянтин Грубич.

Він спеціально прибув в обласний центр Волині, аби взяти участь у зйомках циклу передач «12 смаків» на «12 каналі». Перший випуск програми глядачі змогли побачити минулої суботи, 6 жовтня.

У ньому Костянтин Грубич на кухні одного з найкращих луцьких ресторанів «Патіо ді Фіорі» під керівництвом власниці закладу Олени Пащенко готував вишукану страву – баклажан, фарширований овочами і запечений під хрусткою скоринкою сиру халлумі.

Констянтин Грубич – не кухар. Але це людина, яка обожнює кулінарити. Тому Олена дала Костянтину практичні поради та трішечки розповіла про інгредієнти.

«В принципі, усі інгредієнти нам знайомі», – повідомила рестораторка.

Та, як з’ясувалося, є продукти, про які тележурналіст не знає. Це сир халлумі.

«Сир халлумі – я лише у Луцьку вперше почув, що це таке», – каже Костянтин.

«Сир «Халлумі» – це традиційний сир острова Кіпр, середземноморської країни. Наш заклад – ресторан середземноморської кухні. Тому цей сир нам дуже близький, – розповіла Олена Пащенко. – Його ми готуємо самі. Особливість цього сиру в тому, що він піддається грилюванню. На Кіпрі його ріжуть та смажать на грилі чи пательні, і він стає хрустким».

«Я про цей сир також дещо дізнався. Їсти його сирим – те ж саме, що їсти сире м’ясо чи гриби», – додав кулінарний тележурналіст.

«Ми будемо використовувати сезонні продукти. Баклажан потрібно замаринувати, щоб він був смачний», – розповіла пані Олена.

За задумом передачі, зірковий гість готував страву разом із ведучою Наталкою Войтович, а Олена Пащенко куштувала і оцінювала її в залі ресторану.

«Розрізавши баклажан навпіл, його обов’язково потрібно маринувати, тому що він має свою природну гіркоту. І якщо його смажити сирим – він гірчитиме», – розповів у процесі приготування Костянтин.

А перед тим, як баклажан фарширувати, його обов’язково потрібно протягом 15 хвилин запекти в духовці, порадила Олена Пащенко.

Хочете приготувати страву самі? У цьому вам допоможе Костянтин Грубич.

«Рецепт маринаду: сіль (не бійтеся, що пересолите, цей овоч вбере солі стільки, скільки йому потрібно); беремо чебрець, трішки притискаємо, щоб виділив свої ефірні олії, і кладемо в баклажан; 2 чайні ложки соєвого соусу; розчавити ножем часник, додати і поперчити гострим перцем; полити все це олією, не чіпати 15 хвилин, – розповідає кулунарний тележурналіст.

– Протягом цього часу робимо начинку. Чистимо грушу, нарізаємо її та гарбуз кубиками, обсмажуємо в олії. Наприкінці до цього міксу додаємо помідори конкасе – помідори без шкірки, нарізані кубиками. Тушковані овочі викладаємо на човники з баклажанів, покриваючи їх ексклюзивним сиром від «Патіо ді Фіорі» – халлумі, попередньо розрізавши сир навпіл, щоб гілочка м’яти залишилася у кожній з половин. Страву запікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів».

Наступна передача циклу «12 смаків» вийде в ефір на «12 каналі» в суботу, 13 жовтня, о 8.45. Але що готуватимуть Костянтин Грубич і Олена Пащенко цього разу, наразі це таємниця.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні