Константинополь зняв анафему з патріарха Філарета та архиєпископа Макарія

0
8
Константинополь зняв анафему з патріарха Філарета та архиєпископа Макарія
Вселенський патріархат зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви митрополита Макарія.

Інформацію підтвердив УПЦ КП Михаїл Омелян, пише "OBOZREVATEL".

Обидва священнослужителі раніше звернулися до Патріархату, посилаючись на право на апеляцію, який відновив їх у канонічному сані.

Поки не стали відомі деталі і умови цього рішення, а також скільки з духівників та ієрархів їх церков будуть слідувати за ними.

Очікується офіційна заява Вселенського Патріархату.

У свою чергу прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря повідомив у "Фейсбуці", що є інформація, що Вселенський Патріархат може прийняти рішення про визнання незаконною анексію Київської Митрополії Російською Церквою в 1686 році.

Патріарха Філарета називають одним з найбільш вірогідних претендентів на пост глави майбутньої помісної української церкви. Зняття анафеми є обов'язковою умовою для цього.

До слова, 9 жовтня в Стамбулі почався триденний Синод Вселенського патріархату. Однією з тем обговорення на ньому є питання надання автокефалії української церкви.

Довідково:

Анафема, або анатема (грец. αναθημα — проклятий, відлучений, вигнаний) — у християнстві відлучення єретиків або непокаянних грішників від Церкви з оголошенням довічного прокляття. Застосовується від часів Халкідонського собору 451 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні