--> Профспілки Волині вперше за багато років вийшли на мітинг | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Профспілки Волині вперше за багато років вийшли на мітинг

1
2
Профспілки Волині вперше за багато років вийшли на мітинг
Понад тисячу небайдужих зібрав мітинг, який організувала Федерація профспілок Волинської області у вівторок, 9 жовтня.

Уперше за багато років волинські профспілки вийшли у Луцьку на мітинг. Серед невдоволених – представники освіти і культури, охорони здоров’я, шахтарі, дорожники, комунальники, лісівники, поштарі та інші представники бюджетної сфери.

Іванна Дубинка-Філозоф каже, що вона очолює Федерацію профспілок Волині три роки, і за цей час вони вперше проводять таке зібрання.

"На місцях ми не виходили, але у Київ, до Верховної Ради, до Кабінету Міністрів ми виходимо якщо не раз на рік, то два рази на рік. Звичайно, ми хочемо добиватися, але..." – що означає це "але" Іванна Дубинка-Філозоф не уточнила.

Та й за попереднього керівника Федерації Івана Карпомиза на Волині профспілкових мітингів такого масштабу не було. Загалом на Київському майдані у Луцьку зібралося понад тисячу небайдужих. Нарікали на постійне підвищення тарифів на комунальні послуги, вартість проїзду та низькі зарплати. Щоправда, у всьому винна лише влада.

"Діло в державі", – каже учасник мітингу Володимир Лесь.

На запитання кореспондента "Волинь24", хто ж на неї має впливати, відповідає: "А о, прийшли впливати".

Молодші учасники мітингу чіткіше розставляли акценти: яка влада на що впливає, а не бездумно тримали транспаранти.

"За останні два роки дуже сильно збільшилися тарифи саме від міської ради, – каже учасник мітингу Владислав Кудрявський. – Це тарифи на електрифікацію, на підключення води. Це тарифи на громадський транспорт. Тобто піднялися за останні два роки до 5 гривень, майже вдвічі".

За результатами дебатів учасники підпишуть звернення до Кабміну. Головні вимоги: прожитковий мінімум має становити 5 тисяч 200 гривень з урахуванням сімейної складової, а не 1921 гривню, як планує уряд. Також вимагали підняти мінімальну зарплату та зупинити постійне підвищення тарифів.

Усе це вже озвучувалося профспілковими лідерами, проте не було враховано Кабміном. Такі мітинги відбулися в усіх містах України. Загальнодержавний запланований на 17 жовтня.

Костянтин ЯВОРСЬКИЙ
Фото Олени ЯКОБЧУК

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас є профспілки?Це якийсь "сюреалізьм".От майно то у них є і багато.От і захищають.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні