На волинських дорогах патрульні працюють із новими радарами. ФОТО

4
3
На волинських дорогах патрульні працюють із новими радарами. ФОТО
На двох дорогах у Волинській області патрульні почали використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів TruCam.

Про це йдеться на сторінці патрульних у "Фейсбуці".

Це дороги Н-22 (Устилуг-Луцьк-Рівне) та М-07 (Київ-Ковель-Ягодин). Увага приділяється тим ділянкам трас, які є аварійно небезпечними.

У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебувають службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору.
Протягом першого тижня патрульна поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Для запобігання зловживанням та корупційним ризикам пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке коригування даних.

Лише за 1 годину, у селі Березовичі, що на автодорозі Н-22, інспектори зупинили понад десять водіїв, які перевищували допустиму швидкість у населених пунктах 50 км/год.

8 жовтня поліцейські Ольга Наумчук та Віктор Чернюк лише попереджали водіїв про порушення, а з 15 жовтня вже виноситимуть постанови. Перевищення швидкості на понад 20 кілометрів тягне накладення штрафу 255 гривень, на понад 50 кілометрів – 510 гривень.

«З початку року на дорозі Н-22 трапилось 37 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 12 осіб. Лише у вересні маємо загиблих у Струмівці та в Заборолі, саме на цій трасі. Тому для нас важливо здійснювати профілактику, попереджати водіїв, закликати їх бути обережнішими», – розповів рядовий Чернюк.

«Наразі до цього пристрою звикаємо і ми, тестуємо його, дивимось, як працює. Хочемо, аби водії плавно звикали до змін, до нововведень, адже це їхня безпека. Сьогодні практично всі водії були згідні з порушеннями, визнавали їх, але кожен кудись поспішав, цим і мотивували перевищення допустимої швидкості», – каже рядова Наумчук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якість доріг не такі як в Європі ?українці обурені
Відповісти
Радар, піп, влада - це лише бізнес! Не більше! Не малюйте тут турботу за когось, тому що ніхто нікому не потрібен! Люди для заробітку іншими, все!(
Відповісти
Цікаво булоб почути керівника поліції області чи напише він рапорт на відставку у випадку, якщо його підлеглі візьмуть хоч маленький хабар?бо що можуть змінити ці пістолети в кущах? Знову буде моргання фарами, як колись! Вже маємо багато прикладів поліції ГШР , що їздять селами і як в «добрі» часи беруть подяки за непритягнення водіїв до відповідальності за знайдені чи скоєнні правопорушення!
Відповісти
Тру-ками то видали,а от цікаво,чи вміють наші поліцаї ними правильно користуватись))))) чи то ,як мавпі гранату дати))))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні