--> Вічно закоханий художник з Луцька, або Чиї картини прикрашають вулицю Лесі Українки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вічно закоханий художник з Луцька, або Чиї картини прикрашають вулицю Лесі Українки

1
6
Вічно закоханий художник з Луцька, або Чиї картини прикрашають вулицю Лесі Українки
Його картини вже понад 20 років прикрашають стіни одного із найстаріших будинків пішохідної вулиці Луцька. Він завше називає себе закоханим, а на питання «Як вас звуть?» гордовито посміхається і каже, що сором його не знати.

До Всесвітнього дня художника інтернет-видання «Волинь24» знайомить читачів із людиною, яку чи не щодня можна зустріти навпроти книжкового пасажу, що на луцькій «стометрівці».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Обличчя луцької вулиці Лесі Українки. ФОТОПРОЕКТ

Євген Понагайба – луцький живописець і графік. Митець захоплюється не тільки живописом, малює пастеллю, аквареллю, а й займається книжковою графікою. Євген Понагайба закінчив столичне художньо-промислове училище (зараз – Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука).



«Я тут тимчасово… Можу прийти, а можу й не з’являтися на Лесі Українки. Але мені дуже приємно, що я затребуваний», – розповідає митець.

Євген Понахайба каже, що дуже важливо ділитися своїми знаннями, а тому готує абітурієнтів до вступу у виші. На запитання про його улюблену картину, сміється: «Не моя, – каже, – люблю «Збирачі винограду» Ван Гога».

«Я закоханий, і в мене закохані», – так по-художньому завершує спілкування художник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він вічно пяний
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні