Два найбільші спальні райони Луцька можуть лишитися посеред зими без тепла

2
17
Два найбільші спальні райони Луцька можуть лишитися посеред зими без тепла
Через невиконання умов договору з боку комунального підприємства «Луцьктепло» власники котельні на Карбишева в Луцьку, яка забезпечує теплом близько 40 відсотків помешкань городян, заявили про намір припинити подальшу співпрацю. Відтак два мікрорайони обласного центру вже в січні можуть залишитись без тепла.

Котельня на Карбишева забезпечує теплом та гарячою водою 33-й та 40-й мікрорайони Луцька. Вже багато років вона у приватній власності.

Комунальне підприємство «Луцьктепло» орендує її, аби надавати послуги лучанам. Із січня 2017 року між власником – товариством «Тепло-Енерго-Центр» – та комунальниками укладено договір оренди, який, за словами оренедодавця, не виконується.

«Протягом усього періоду «Луцьктепло», скажімо, у 2017 році за всі місяці тільки три рази вчасно переказувало кошти. У 2018-му – взагалі тільки один раз. Протягом усього періоду існували затримки в платежах від одного до чотирьох місяців», – інформує директор ТОВ «Тепло-Енерго-Центр» Богдан Денисюк.

До цього часу «Луцьктепло» боргує понад два з половиною мільйони гривень. Відтак товариство «Тепло-Енерго-Центр» не має бажання пролонговувати договір оренди, дія якого закінчується 5 січня 2019 року.

«Хотів би звернути увагу, щоб не шукали тут якогось шантажу, щоб не шукали якоїсь політичної складової чи ще чого-небудь. Не існує нічого: ні одного, ні другого. Існує тільки заборгованість», – повідомляє директор.

Комунальне підприємство «Луцьктепло» є заручником несумлінних платників та держави, яка постійно боргує за пільги та субсидії. Обігові кошти на рахунках з’являються лише в опалювальний період. Власники котельні це добре знали, тому підстрахувалися договором поруки, де Луцька міська рада виступила поручителем. Проте і це, кажуть в «Тепло-Енерго-Центрі», не допомогло.

«Жодних дій стосовно «Луцьктепла» Луцька міська рада, як поручитель, не здійснює, абсолютно. Більше того, вона ігнорує вимоги, які передбачені в договорі поруки. Вона протягом якогось там періоду (я точно не памятаю, якого) мала би здійснювати оплату, якщо в «Луцьктепла» немає такої змоги», – сказав Богдан Денисюк.

У товаристві «Тепло-Енерго-Центр» кажуть, що готові сісти за стіл перемовин. Але тільки після того, як чи тепловики, чи міська рада ліквідують заборгованість. Проте будуть вимагати додаткових умов договору, які б посилили відповідальність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце ваша довбана приватна власність. Якого милого було дозволяти приватизовувати котельні.
Відповісти
Подякуємо Кривицькому і Лучку за наші холодні батареї. А луцьктеплу давно треба провести реорганізацію і позбутися дармоїдів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні