Брати Клички потрапили до Книги рекордів

0
7
Брати Клички потрапили до Книги рекордів
Віталій та Володимир Клички потрапили до Книги рекордів Гіннеса, як брати-чемпіони, які на двох провели найбільшу кількість боїв.

Про це оголосили на гала-вечорі 56-го конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC) 1 жовтня у Києві, - пише ВВС Україна.

"Для мене ця відзнака є несподіванкою. Наш з Володимиром рекорд - це рекорд усіх, хто підтримував братів Кличків, хто вболівав за нас та за Україну", - цитує слова Віталія Кличка його сайт.

Професійну кар'єру Віталій разом з братом Володимиром розпочав у 25-річному віці - у 1996 році, невдовзі після олімпійського чемпіонства Атланти-1996.

Перші кроки на профі-рингу українці робили під егідою гамбурзького клубу Universum Box-Promotion.

На професійному рингу Кличко-старший провів 47 поєдинків, з яких виграв 45. Із них 41 бій він завершив достроково нокаутами.

Останній свій поєдинок Віталій провів 8 вересня 2012 року у Москві (Росія), нокаутувавши у четвертому раунді німця сирійського походження Мануеля Чарра. Після того він з деякими ваганнями вирішив піти з боксу, повністю присвятивши себе політичній діяльності. Сьогодні Віталій Кличко є мером Києва.

У червні 2018 року він став першим українцем, який увійшов до Міжнародної зали боксерської слави, яка квартирується в селищі Канастота (штат Нью-Йорк, США).

Його молодший брат Володимир за свою кар'єру переміг 23 суперників у 25 боях за титул чемпіона світу, що є найкращим показником в історії боксу серед легітимних чемпіонів.

Він п'ять разів завойовував титул чемпіона України з боксу. За свою кар'єру був володарем титулів чемпіона світу у важкій та надважкій вазі за версіями WBO, IBF, IBO та WBA.

У серпні 2017 року молодший Кличко оголосив про завершення спортивної кар'єри. При цьому він висловив готовність до нового випробування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні