Дрогобицькі актори показали виставу «Невтомний перетворювач» у РЦ «Промінь»

0
-3
Дрогобицькі актори показали виставу «Невтомний перетворювач» у РЦ «Промінь»
В рамках 5-го міжнародного театрального фестивалю "Мандрівний вішак" у РЦ "Промінь" виступили актори дрогобицького театру "Альтер".



О 16:00 на першому поверсі розважального центру зібралися глядачі, щоб подивитися на виставу "Невтомний перетворювач" за творами польського письменника єврейського походження Бруно Шульца. Цей автор народився у Дрогобичі. Саме тому театрали вирішили представити на фестивалі виставу за творами земляка.



Постановкою займався Олександр Максимов. Для вистави використали спеціально написане музичне оформлення від Міхала Брашака. Мовою оригіналу є польська. Переклад на українську робив Юрій Андрухович. Актори: Олександр Максимов, Маріанна Максимова, Ігор Стахнів.



Для вистави взяли деякі фрагменти з таких творів Бруно Шульца: "Ошаління", "Манекени", "Пенсіонер", "Пан Кароль", "Комета" і "Самотність". Попри невелику кількість реплік та відсутність широкого спектру реквізиту, акторам вдавалось викликати у публіки емоції під час вистави. Присутні змогли і посміятись, і злякатись, і подумати над сенсом побаченого та почутого.



Своїми думками про виставу поділилась студентка 3 курсу Юлія Ройко: "Дійство викликало у мене неймовірні враження, тому що була на такому заході вперше. Локація була нестандартною, що ще більше посилило ефект. Актори впоралися на всі сто відсотків, їхня гра щоразу дивувала. Я вважаю, що це прекрасно, коли в Луцьку організовуються такі фестивалі і розвивають містян".



Фестиваль зацікавив не лише молодь, але й людей похилого віку та школярів. Лучанка Галина Тимофіївна розповіла про свої враження: "Я рада, що прийшла сюди, бо змогла подивитись такий цікавий спектакль, побачити таких гарних акторів, гарно провести час. Треба частіше робити у Луцьку подібні заходи, бо людям це подобається".



Після завершення вистави усі охочі мали можливість долучитися до обговорення. Запрошені критики неодноразово зазначили, що вистава призначена для тих, хто читав твори Бруно Шульца. Однак, деякі глядачі були іншої думки, адже багато з них стверджували, що спектакль мотивує познайомитись із творчістю цього письменника.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні