Київське видавництво надрукувало роман письменника з Волині

0
-4
Київське видавництво надрукувало роман письменника з Волині
У столичному видавництві «Український пріоритет» вийшов роман «Бог задумав інакше» відомого письменника-волинянина Йосипа Струцюка.

Це вже друге видання талановитої книги про Богдана Хмельницького, у якій Гетьман постає і як один з найвидатніших українців, - пише Волинська правда.

Використавши багатющий документальний матеріал, Йосип Струцюк показав неабиякий талант гетьмана Богдана Хмельницького як полководця на початку Визвольної війни і, разом із тим, не побоявся вказати на його пізніші прорахунки, котрі згодом відкинули на довгі роки наш народ від визволення.

Сміливо і переконливо в романі «Бог задумав інакше» подано стосунки гетьмана зі своїми найближчими соратниками Максимом Кривоносом, Данилом Нечаєм, Іваном Богуном, Іваном Виговським… Дехто з цих відомих державних мужів в окремих воєнних ситуаціях дивився, можливо, навіть трохи далі, ніж Гетьман.

Цікаво і по-новому інтригуюче зображені стосунки батька й сина Хмельницьких з молодою покоївкою Оленою (Хелєною), що згодом переросли в драму, котра тяжко відгукнулася в козацькому таборі, особливо підчас битви під Берестечком.

Можна сміливо сказати, що роман Йосипа Струцюка. «Бог задумав інакше…» – нове, виважене і правдиве слово як про події Визвольної війни українського народу в середині 17-го ст. проти іноземного поневолення, так і про славних рушіїв їх.

У книзі також опубліковано аналітичну статтю Юлії Волинець «Велична місія Богом даного Гетьмана» та есей «Найславетніший Гетьман України повертається: художня правда Йосипа Струцюка».

Первісний варіант роману «Бог задумав інакше» побачив світ 2014 року у волинському видавництві «Твердиня».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні